fbpx

JOT Automation

UI

JOT Automation halusi markkinointimateriaalia, joka olisi samalla tasolla kuin heidän tuotantoautomaation osaamisensa. Työmaa suunnitteli uudenlaisen tavan esitellä JOT:n tarina online-ympäristössä.

JOT Automation on johtavia elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation ja testausratkaisujen valmistajia (tarkoittaa: älypuhelimia rakentavia robotteja, uusia Mac Pro -koneita ja muita tulevaisuuden itsestäänselvyyksiä, joita nyt pidämme ihmeinä).

JOT halusi Työmaan tekemään markkinointimateriaalia, joka näyttäisi tyylikkäältä – ja mikä vielä tärkeämpää – olisi helppokäyttöistä online- ja offline-tilassa. Suunnittelimme HTML5 web-presentaation, jota on helppo päivittää ja jonka käyttö on yksinkertaisen intuitiivista. Otimme tehtäväksemme käyttäjäkokemuksen joka olisi yhtä sulava kuin JOT:n tuotantolinja.

Design läpi projektin

Projekti sujui sulavasti, koska suunnittelu oli aktiivista dialogia asiakkaan kanssa. Toimme työn yhteiseen pöytään.

Kun olimme saaneet briiffauksen, teimme läpikotaisen sisältökartoituksen. Sen avulla muodostimme kokonaisrakenteen presentaatiolle ja hahmotimme, missä mikäkin tieto on oikealla paikallaan. Suuri osa sisällöstä saatiin JOT:n olemassa olevasta materiaalista kuten PowerPointeista ja videoarkistosta.

Käyttöliittymän suunnittelussa keskityimme koko presentaation saumattomaan etenemiseen. Siirtymistä täytyi saada sulavia ja navigaation oli oltava intuitiivista ja selkeää. Tavoitteena oli saada esitykseen sama automaattisen etenemisen tuntu, joka on JOT:n koko brändin ytimessä.

Wireframe-mallit olivat tärkeä osa käyttökokemuksen suunnittelua. Mallien avulla pystyimme kokeilemaan erilaisia asetteluja ja visualisaatioita. Myös asiakkaalle mallit tarjosivat selkeän kokonaiskuvan presentaation etenemisestä. Kun asiakkaalla oli selkeät mallit kommentoitavana, kommentit oli helppo huomioida UI:n viimeistelyssä.

Visuaalisen suunnittelun loppuvaiheessa hioimme ja viilasimme presentaation ulkoasun parhaimpaansa. Halusimme presentaation toimivan HTML5:n pohjalla, mutta pitää käyttöliittymän vuorovaikutuksen yksinkertaisena.

UX ytimessä

Tärkein presentaation käyttäjäryhmä on JOT:n myyntihenkilöt. Suunnittelimme heille valikoiman yksinkertaisia, mutta erittäin käytännöllisiä ominaisuuksia.

Navigaatio näppäimistöllä

Sisältösivut on aseteltu horisontaalisesti ja vain otsikkosivut ovat päällekkäin. Esittelijä tai online-käyttäjä voi navigoida sivulta toiselle luontevasti nuolinäppäimillä.

Näppäinoikotiet

Teimme näppäinoikoteitä helpottamaan esitystä. Tietyissä näkymissä avainluvut ja lisätiedot ovat otsikoidensa takana. Sisältö saadaan helposti näkyviin numeronäppäimillä.

Navigaatio hiirellä

Hiirinavigointi suunniteltiin online-käyttö mielessä. Otsikot näkyvät aloitussivulla, mutta sisältö voidaan avata navigaatiopalkista milloin tahansa. Näin siirtyminen halutulle sivulle on helppoa ja nopeaa.

Näytönsäästäjä

Kun presentaation aloitussivu tai avainluvut-sivu on auki ja presentaatiota ei käytetä hetkeen, sisältö alkaa pyöriä automaattisesti. Tämä ominaisuus on paikallaan, kun presentaatio on taustakuvana esimerkiksi messuosastoilla tai kokousten tauoilla.

Skaalautuvuus

Presentaatio skaalautuu tabletin näytöstä HDTV:n suureen näyttöön. Se toimii yhtä sulavasti tilanteesta toiseen niin iPadilla kuin kokouksessa suurella näytöllä.

Lopullinen presentaatio

Lopputuloksena oli vaikuttava koko näytön yritysesittely, jonka laatu vastaa JOT Automationin brändiä ja laatumielikuvaa.

Avaa JOT yritysesittely

Hieno projekti hienojen ihmisten kanssa. Luovia mutta kurinalaisia ammattilaisia, joiden kanssa on valtavan hauska työskennellä. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta yritysesittelystämme. Esityksellä on suuri vaikutus siihen, miten meidän oma henkilökunta, asiakkaat ja osakkaat näkevät JOT Automationin.”

– Lauri Antila Vice President, JOT Automation

Työ on palkittu seuraavasti:

Davey Awards 2014, Gold / Website: Visual Appeal W3 Awards 2014, Silver / Website Features: User Experience Davey Awards 2014, Silver / Website: Branding, Silver / Website: Corporate Communications The Communicator Awards 2014, Silver / website: Visual Appeal, Silver / website: Microsite, Silver / website: Branding, Silver / website: Corporate Communications, Silver / website: Corporate Identity Vuoden huiput 2013, Silver / Hopeahuippu: digitaalinen muotoilu