fbpx

UKI Arkkitehdit

Edelläkävijän sivusto

Oululainen arkkitehtitoimisto UKI Arkkitehdit on edelläkävijä alallaan. Kun Työmaa uudisti toimiston verkkosivuston, edelläkävijyyden välittyminen oli yksi sivuston uudistuksen tärkeimmistä tavoitteista.

Työmaa suunnitteli UKI Arkkitehtien uuden sivuston sen käytettävyyden ehdoilla. Toiveena oli, että sivusto taipuu sekä selailuun mobiililaitteella että toimiston esittelyyn esimerkiksi messuilla joko seinän kokoiseksi heijastettuna tai tablettilaitteella esiteltynä. Sisällöltään runsaassa sivustossa monikäyttöisyys huomioitiin informaatiorakennetta myöten. Lopputuloksena onkin tuhti paketti, joka nostaa näyttävästi esiin toimiston huippukohteet ja -tekijät. Tavoitteiden mukaisesti sivusto on ilmeeltään kuitenkin joka koossa ilmava ja kevyt.

Sivuston suunnittelussa kiinnitettiin erityisesti huomiota navigaatioon ja sivuston käytön pienimpiin elementteihin. Esimerkiksi sivuston painikkeiden ja navigaatioelementtien animaatiot luovat mukavan lämpimän tunnun sivustoon, joka sisällöltään on reunasta reunaan täyttä asiaa.

Osana sivuston sisällöntuotantoa Työmaa kuvasi kaikki UKI Arkkitehtien työntekijät ja haastatteli heidät lyhyitä tekijäesittelyjä varten. Työntekijöihin tutustuminen oli Työmaan suunnittelijoille pikakurssi arkkitehtuurin ja arkkitehtien maailmaan, jossa näyttävyys ja käytettävyys kulkevat rinnakkain kuin Työmaan toteuttamalla sivustolla.

Piipahda sivustolla
Perehdy taustoihin tarkemmin

uki1
uki2
uki3
uki4
uki5
uki6
  • sisällöntuotanto
  • UI
  • visuaalinen ilme
  • www-sivut