fbpx

Työ- ja elinkeinoministeriö

Ala päällä -asennemuutoskampanja

Suomi on EU-maiden 4. surkein, kun on kyse töiden jakautumisesta sukupuolen mukaan.
Siksi Työ- ja elinkeinoministeriön johtamassa Valtava-kehittämisohjelmassa haluttiin toteuttaa nuorille kohdennettu kampanja, joka herättäisi pohtimaan ala- ja uravalintoja ennakkoluulottomasti. Työmaa valikoitui kampanjan toteuttajaksi kilpailutuksen kautta.

Työmaalla luotu kampanjan pääviesti: ”Valitse ala päällä, älä alapäällä” herätti sekä medioiden että suuren yleisön mielenkiinnon heti kampanjan käynnistyessä. Valtakunnan päämediat intoutuivat uutisoimaan kampanjasta. Tärkeä aihe herätti ilahduttavasti keskustelua sosiaalisissa medioissa ja kampanjaa kommentoitiin ahkerasti myös blogeissa ja eri keskustelupalstoilla.

Kampanjan räväkkä ote sai sosiaalisissa medioissa runsaasti kiitosta: ”Loistava kampanja!”, ”Mainos on valittava kuukauden mainokseksi heti!”, ”Tärkeä kampanja, joka jää mieleen”, kuuluivat yksittäisten henkilöiden arviot muun muassa Twitterissä.

Valtakunnallisessa kampanjassa hyödynnettiin sekä maksettua mediaa, sosiaalisen median ratkaisuja että täysin uudenlaisia vaikuttamisen ja tavoittamisen kanavia. Demi.fi-alustalla käydyt kampanjaan liittyneet keskustelut olivat kautta aikain suosituimpia. Yläkoululaisten sekä lukiolaisten vanhemmat tavoitettiin myös kodin ja koulun yhteydenpitoon käytettävään sähköiseen Wilma-ympäristöön kirjautuessa. Boogie Softwaresin ja Mutant Koalan kanssa kampanjan sivustolle toteutettiin animaatiokone, jolla jokainen pystyi tekemään itsestään kampanjaviestiä eteenpäin vievän animaation. Kampanja-aikana animaation tekoon haastettiin myös julkkiksia.

Kokonaisuudessaan kampanja keräsi lähes 20 miljoonaa kontaktia. Työmaa toteutti kampanjaan sekä luovan suunnittelun että mediasuunnitelman ja trafikoinnin.


TEM_AlaPaalla_rgb
TEM_Tyomaa_abri
TEM_Tyomaa_juliste
TEM_Tyomaa_ilmoitus
TEM_Tyomaa_www
  • kampanja
  • kuvitus
  • printti
  • sisällöntuotanto
  • video
  • visuaalinen ilme
  • www-sivut