fbpx

Tiistaitärppi: Brändin rakennus vauhdittaa uutta liiketoimintaa

Uudistuminen, kasvaminen ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen on kaikkien yritysten strategian ytimessä. Pärjätäkseen täytyy kasvaa, muuten hiipuu.

Kun kartoitukset ja alkuselvitykset uusista potentiaalisista liiketoimista on tehty ja on päätösten aika, on päätettävä myös millaisella brändillä uutta liiketoimintaa rakennetaan. Pelkkä hyvä tuote, palvelu tai vanha maine ei itseään myy, vaan markkinointiin ja brändinrakennukseen on todella satsattava aikaa ja resursseja osana uuden liiketoiminnan kasvattamista.

Uuden liiketoiminnan brändin rakennusta ei voi aloittaa liian aikaisin. Brändi kun on paljon muutakin kuin logo, väri tai slogan, jotka liimataan valmiin konseptin päälle. Tuotteen tai palvelun vastaaminen asiakkaan tarpeisiin, käytettävyys ja houkuttelevuus ovat olennainen osa brändikokemusta, jonka asiakkaat joko ottavat omakseen tai hylkäävät.

Valittua konseptia on hyvä ennakkotestata kohdemarkkinoilla monella tasolla – onko tuote tai palvelu sellainen, että asiakkaat ovat valmiita siitä maksamaan? Ovatko sen käyttöliittymä ja toiminnallisuudet sellaisia, että asiakkaat ottavat ne omikseen? Toimiiko valittu nimi, brändi-ilme tai valitut myyntisloganit?

On parempi testata raakaa ideaa asiakkailla kuin hioa konsepti ja brändisuunnitelma viimeistä piirtoa myöten valmiiksi ja huonoimmassa tapauksessa epäonnistua kalliisti.

Siispä brändinrakennus ajoissa liikkeelle ja nopeiden kokeilujen ja interaktiivisen parannusprosessin kautta markkinoille, tiukasti asiakkaita kuunnellen.

Saara Orvola, Client Director

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme