fbpx

Työmaan pakkausdesign putsaa palkintopöytiä maailmalla

Luovan Työmaan Arctic Blue Ginille suunnittelema pakkausdesign on saanut osakseen paitsi ylistystä myös paljon kansainvälistä näkyvyyttä.

Lokakuussa mustikkaisen artesaaniginin ilme ja etiketti voittivat kultaa kansainvälisessä International Wine & Spirit Competition -brändikilpailussa Lontoossa. Työmaan Creative Emil Peltosen luoma pakkausilme pokkasi korkeimman mahdollisen Gold Outstanding –palkinnon. Pokaalin erottaa ”pelkästä” kullasta se, että design on saanut tuomaristolta vähintään huikeat yli 93 pistettä sadasta.

Kultamitali on loistava osoitus siitä, kuinka suomalaista muotoilua arvostetaan kansainvälisesti juomien maailmassa”, kertoo Arctic Blue Ginin brändijohtaja Mikko Spoof.

Lisäksi tuotekehitysversio Arctic Blue Navy Strengthin (58,5 %) design palkittiin komeasti hopealla.

 ”Etiketti on tärkeä osa Arctic Bluen tuotekokonaisuutta. Ainutlaatuinen suomalainen luonto ja sen tarjoamat aidot raaka-aineet muodostavat arvoperustan, joka välittyy tuotteen ulkoasussa. Etiketti ja pullo heijastavat brändin korkeaa laatua ja arvoja. Menestys tuotteen designilla antaa meille lisää uskoa viedä palkittua giniä eteenpäin maailmalla”, Spoof iloitsee.

Inspiraationa mustikka ja maailman puhtaimpien vesien maa

Arctic Blue Ginin tuotepakkauksesta haluttiin suunnitella niin kaunis ja houkutteleva, että sen tahtoo hankkia jo pelkästään sisustuselementiksi.

”Brändin ilme syntyi tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Suunnittelussa keskeisintä oli luoda moderni, skandinaavinen ja kilpailijoista erottuva design. Väritys ja visuaalisuus kertovat suomalaisesta luonnosta, joka on raikas, kaunis ja harmoninen”, pakkauksen suunnitellut Peltonen kuvailee.

 ”Pakkauksen haluttiin olevan rohkeasti kotimaisen näköinen. Uskoimme sen menestyvän myös maailmalla, sillä suomi-design on korkeassa arvossa ulkomaillakin.”

Tarina on myös tärkeä osa tuotetta, ja Arctic Blue Ginillä se on erityisen kiehtova. Niinpä sillekin pyhitettiin paikka pakkauksessa, tyylikkyydestä tinkimättä. Arktinen eksotiikka ja metsiemme raaka-aineiden puhtaus ovat kovia valtteja maailmalla”, kertoo asiakkaan sisällöntuotannosta vastaava Creative Lead Kreetta Rautio.

”Ympyrä sulkeutuu ja Arctic Bluen sielu kiteytyy laatulupauksessa ’Taste Design From Finland’, joka kuvastaa täydellisesti tuotetta niin pullon sisä- kuin ulkopuolellakin”, Rautio summaa.

”Palkinnot ovat aina hieno tunnustus, mutta nälkä kasvaa syödessä ja katseemme on jo tulevissa projekteissa!”, Peltonen vihjaa.

Vasta keväällä markkinoille lanseerattu, Pohjois-Karjalassa valmistettava Arctic Blue Gin on kahminut jo tänä vuonna hurjan määrän palkintoja maailmalla:

Arctic Blue Gin 46,2 %

The Spirit of the Year 2018 (World Spirits Award)

Double Gold (World Spirits Award)

Gold – Outstanding Design and Artwork (IWSC)

Gold (IWSC Cathay Pacific Hong Kong)

Silver (IWSC)

Silver (Gin & Tonic IWSC)

 

Arctic Blue Navy Strength 58,5%

Gold (IWSC Cathay Pacific Hong Kong)

Silver Design and Artwork (IWSC)

Silver (IWSC)

Silver Gin &Tonic (IWSC)

 

Katso lisää visuaalisia elämyksiä täällä: instagram.com/arcticbluegin

Kolin vaaramaisema, mustikat ja puhdas luonto ovat antaneet inspiraation myös Arctic Blue Ginin lahjapakkaukselle.

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme