fbpx

Tiistaitärppi: Konversio-optimointi maksaa itsensä nopeasti takaisin

Myynnin kasvua tavoiteltaessa keskitytään usein eri tavoin ajamaan uutta liikennettä sivuille. Tämä liikenne menee kuitenkin helposti harakoille, jos laskeutumissivua tai muuta sivustoa ei ole optimoitu konvertoitumaan mahdollisimman tehokkaasti. Parhaat tehot sivuston liikenteestä saadaan konversio-optimoinnilla.

Konversio-optimoinnin tavoitteena on nostaa sivuston konversioastetta ja siten tuottaa enemmän myyntiä tai liidejä suhteellisesti suuremmasta osasta kävijöitä. Konversio voi olla ostos verkkokaupasta, liidi yhteydenottolomakkeen kautta, uutiskirjeen tilaus tai mikä tahansa yrityksen liiketoiminnan kannalta merkittävä tapahtuma sivustolla. Konversio-optimointi voi tehostaa sivustoa myyntikanavana huomattavasti ja yllätävän pienilläkin viilauksilla voi olla suuri vaikutus konversioasteeseen. Seurauksena myös markkinointibudjettien käyttö tehostuu, kun tulosta tehdään pienemmillä konversiokohtaisilla kuluilla.

Konversio-optimointia voi tehdä monella eri tapaa, mutta ehkäpä yleisimmin se yhdistetään A/B-testaukseen. A/B-testillä voidaan testata esimerkiksi laskeutumissivusta kahta erilaista versiota ajamalla kävijöitä kumpaankin versioon tasaisesti. Testin saavuttaessa tilastollisen merkittävyyden paremmin konvertoitunut, eli testin voittanut versio, otetaan käyttöön. Tämän jälkeen voittaneesta versiosta voidaan tehdä jälleen uusi testi hieman erilaisella otsikolla, myyntiargumentilla tai muun elementin muutoksella. Toisaalta radikaalimpiakin muutoksia voi testata suurestikin alkuperäisestä laskeutumissivusta poikkevalla versiolla. Vaikka luotu testiversio ei lopulta voittaisikaan, jokaisesta testistä oppii jotain uutta.

Mistä konversio-optimointi sitten kannattaa aloittaa? Sivuston analytiikkaa tutkimalla löytää konversioasteeseen mahdollisesti vaikuttavia pullonkauloja ja ison potentiaalin paikkoja. Myös jo valmiiksi hyvin konvertoituvia sivuja on suositeltavaa testata ja optimoida, sillä niiden tehokkuus siivittää entistäkin isompaa kasvua liiketoiminnalle.

Jatkuva konversio-optimointi johtaa kumulatiiviseen kasvuun, usein suhteellisen pienillä panostuksilla tuloksiin nähden. Se myös maksaa itseään takaisin pitkälle tulevaisuuteen. Konversio-optimointi kannattaakin ottaa osaksi jatkuvia markkinoinnin prosesseja.

Kiinnostaako sinua saada sivustosi tuottamaan paremmin? Ota yhteyttä!

Emma Ylitalo, Digital marketing specialist

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme