fbpx

Tunteet tuottavat paremmin kuin järkiseikoilla mainostaminen, ja siksi tarinankerrontaa tarvitaan entistä enemmän – Marja Berisa aloitti copywriterina

Informaatiotulvassa huomion herättäminen, saati sitten edukseen erottuminen, on entistä haastavampaa. Voittaminen edellyttää kykyä puhutella oikeita ihmisiä oikealla tavalla, niin että viesti koetaan saman tien merkitykselliseksi. On onnistuttava pysäyttämään, innostamaan ja vakuuttamaan. Tämä asettaa suunnittelutyölle poikkeuksellisia vaatimuksia, sillä vain voittajat muistetaan.

Vahvistaakseen asemaansa yhtenä alan kirkkaimmista viestinkiteyttäjistä Luova Työmaa kasvatti kirjoittajaresurssejaan heti alkuvuodesta. Joukkoihimme liittyi Marja Berisa – osaava ja kokenut copywriter ja viestinnän ammattilainen, joka toi myötäjäisinä pöytään ison kasan näkemystä ja kokemusta niin erilaisista kirjoitustöistä kuin konseptoinnista, mediasuhteiden hoitamisesta ja yrityskuvien kirkastamisesta. Kokemusta tältä saralta on jo kertynyt esimerkiksi Wärtsilän ja VTT:n kaltaisille huippuorganisaatioille tehdyistä töistä.

Mikä tärkeintä, Marja on joukkuepelaaja, joka ymmärtää tiimityön merkityksen. Paras lopputulos syntyy silloin, kun pelataan aidosti yhteen, kohti yhteistä tavoitetta.

”Ymmärrän kuvan ja liikkeen tärkeyden, ja työskentelen sujuvasti ja suurella innolla graafikkojen ja valokuvaajien kanssa”, Marja valottaa laaja-alaista suhtautumistaan suunnittelutyöhön.

”Aloitteellisuus, hyvä tilannetaju ja ongelmanratkaisukyky auttavat sekä tiimityössä että asiakkaiden kanssa käytävissä keskusteluissa.”

Laaja-alaisesta suhtautumisesta hyvänä esimerkkinä ovat myös monet asiakaslehtiprojektit, joita Marja on vetänyt, myös itsenäisesti niitä myyden.

Näiltä askelmerkeiltä onkin hyvä lähteä tuottamaan tekstejä tarvittavaan tyyliin ja formaattiin: Marjalta syntyvätkin sujuvasti niin sloganit, white paperit, verkkotekstit, käännöstyöt, somesisällöt, uutiskirjeet ja mitkä tahansa muut kirjoitukset. Filosofian lisensiaattitutkinnon ja yhdysvaltalaisen isänsä perintönä Marja tuottaa vaativia tekstejä myös englanniksi. Tämä on merkittävä lisäarvo etenkin Luovan Työmaan monille kansainvälisesti toimiville asiakkaille.

Ei siis mikään ihme, että copy-taustainen toimitusjohtaja Juha Mikkilä odottaakin suorastaan innokkaana Marjalla vahvistetun suunnittelupoppoonsa seuraavia taidonnäytteitä.

”Nopeus, tarkkuus, idearikkaus ja ammattitaito höystettynä sopivalla sekoituksella innostusta ja realismintajua on voittava yhdistelmä silloin, kun luodaan huomisen menestystarinoita. Voittajat uskovat vahvaan tarinaan ja vetoavat tunteisiin – se näkyy myös viivan alla.”

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme