Muutama täky Digital Oulusta
Torstaina 7.2. Digital Oulu tarjoili puheenvuoroja aina markkinoinnista ja tekoälystä kyberturvallisuuteen.
Moxiefyn Jenna Perus kertoi modernin markkinoinnin mahdollisuuksista ja painotti markkinoinnin tärkeää roolia syvällä organisaatioissa. Perus nosti esiin kolme ajankohtaista osa-aluetta: arvoviestintä kannanottoineen, personoitu viestintä ostajapersoonien ja ostokäyttäytymisen kautta sekä vaikuttajamarkkinointi, jota voi aloitella vaikkapa erilaisten kilpailujen avulla.
Minna Laurila Apsikselta taas puhui markkinoinnin automaatiosta, jonka perustana toimivat määritellyt segmentit, oman yrityksen asiakaspolkujen tunteminen ja erilaisten kipupisteiden analysointi asiakaspolun varrella.
Hallittujen palveluiden tuottaja Netoxin kehitysjohtaja Niko Candelin puhui kestävän tietoturvakulttuurin rakentamisesta yrityksissä. Yrityksillä on oikeus vaatia tietoturva-asioiden huolellista hallintaa myös sidosryhmiltään – kyberhyökkäys kun voi kuuleman mukaan tapahtua jopa akvaarion lämpömittarin kautta. Että näin.
Aiheen vaihduttua ihmisiin ja koneisiin OP:n Sami Karhunen pohti jälkipolvien mahdollisesti olevan humanisteja, jotka tulevat toimeen koneiden kanssa ja saavat käyttää vapaammin omia vahvuuksiaan. OP Labsissa muuten on tällä hetkellä monta rautaa tulessa mielenkiintoisten projektien merkeissä. Niistä varmasti kuulemme tulevaisuudessa.
LinkedInin erikoismies Tom Laine ravisteli kuulijoita henkilöbrändäykseen liittyen. Yrityksissä työntekijöiden oma viestintä on aina tärkeää:
“Työntekijöiden roolit ovat muuttumassa. Työntekijä on aina organisaation kasvokuva somessa toimiessaan, halusi tai ei.”
Jokaisen kannattaa miettiä, miten ja missä kanavissa omaa asiantuntijuutta haetaan. Laine kehottaakin testaamaan henkilöbrändäystä sosiaalisessa mediassa puoli vuotta – sen aikana tulokset alkavat jo näkyä. Jos ei, teet jotain väärin tai väärässä paikassa.
Päivän lopuksi lavalle asteli odotettu F‑Securen Mikko Hyppönen. Hyppösen värikäs puheenvuoro käsitteli verkkoturvallisuutta sekä yksilön että organisaation näkökulmasta. Hän puhui myös datan merkityksestä nykymaailmassa. Facebookin, Googlen ja muiden tuotteiden käytöstä ei makseta rahalla, vaan antamalla datamme heille:
“Data on rahaa, data on valtaa.”
Datan käytöstä tulee yhä kokonaisvaltaisempaa, kun kodin laitteet jääkaappia ja pesukonetta myöten siirtyvät älylaitteina verkkoon. Se myös tekee niistä haavoittuvaisia.
Hyppönen kertoi myös omasta yrityksestään olla käyttämättä Googlen tuotteita: lopulta hän joutui palaamaan niiden pariin yksinkertaisesti tuotteiden ylivoimaisuuden takia. Lopuksi Hyppönen painotti yritysten oman verkkoliikenteen säännöllistä seuraamista, jotta kaikki poikkeava huomataan nopeasti. Verkkohyökkääjien taktiikoita kun ei tulisi aliarvioida.