fbpx

Tekniikka & Talous piipahti Oulussa

Suomen johtava tekniikkaan ja talousasioihin keskittyvä media, perinteikäs Tekniikka & Talous, piipahti syyskuun lopulla Oulussa. Pohjoisesta katsottuna T&T kirjoittaa tämän ilmansuunnan yrityksistä turhan harvoin, vaikka kiinnostavia aiheita olisi tukuittain. Mutta kuinkas kirjoitat, jos et tiedä mitä täällä tapahtuu?

Toimittaja Matti Keränen keräsi nipun muistivihkoja ja hyppäsi lentokoneeseen.  Tähän saakka Oulu oli ollut hänelle vain kaupunki, josta ajetaan ohi, kun mennään Lappiin. Nyt Keränen pysähtyi ja jopa kahdeksi päiväksi.

Ensimmäisen päivän hän omisti kokonaan Tactotekille. Yhtiö kehittää muoviin valettua rakenteellista elektroniikkaa kansainvälisille markkinoille ja näkymät ovat erittäin lupaavat. TactoTekin ratkaisuilla saadaan 3-ulotteisiin ohuisiin ja kestäviin muovivalurakenteisiin integroitua elektronisia toimintoja, kuten hipaisusäätimiä ja valaistusta.

Toisena Oulu-päivänä Työmaan viestintäpalveluiden johtaja Antti Leikas juoksutti Kerästä peräti kolmessa eri paikassa. Aamu alkoi Proventialla, jossa toimitusjohtaja Jari Lotvonen esitteli yhtiön suodatin- ja testausteknologiaa. Proventian visiona on saada dieselmottoreiden päästöt nollaan. Modulaarisilla testausratkaisuillaan yhtiö nopeuttaa sähkö- ja hybridiautojen testausta kasvavilla markkinoilla.

Lounasta Keränen ja Leikas söivät Osekkin kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemen kanssa. Paloniemen vastuulla on OSAO, Suomen suurin ja vetovoimaisin ammattikouluttaja. ”Ja enemmänkin voitaisiin kouluttaa, jos riittäisi opiskelijoita”, kertoi Paloniemi OSAOsta, josta viime vuonna valmistuneet 2 700 opiskelijaa työllistyivät 90-prosenttisesti.

Päivän viimeinen vierailu tehtiin hallittujen IT-palveluiden tuottajan, Netoxin tiloihin. Toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi ja kehitysjohtaja Niko Candelin kertoivat Keräselle globaaleista kyberuhkista ja niihin varautumisesta. Candelin on suorittanut kesän aikana Harvardin yliopiston tietoturvaopintoja ja kuuluu tällä hetkellä Suomen arvostetuimpiin asiantuntijoihin tällä saralla.

”Mielenkiintoinen kaupunki”, totesi Keränen lähtiessään lentokentälle. ”Kannatti käydä.”

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme