fbpx

Tiistaitärppi: 5 vinkkiä ajatusten avaamiseen

Työ kuin työ, luova leikki on vakava asia.

Katajaisen kansamme kollektiivinen harha on nähdä työntekijä pelkkänä suorittajana, jonka arvon määrittelee konemainen työpanos. Koneet tuottavat tehokkaasti muotin mukaista, mutta eivät uutta ja originaalia. Luovia ratkaisuja.

  1. Ota työtovereinesi aikaa ideointiin, sillä luovuus viihtyy seurassa ja sekalaisessa seurakunnassa. Pitäkää säännöllinen päivä, jolloin ideoitte ilman rajoja. Askartelette ajatuksilla. Annatte palaa ilman vaahtosammuttimia ja tulospainetta.
  2. Käytä ideatyökaluja (ja unohda prosessikaaviot). Assosiaatioleikki, avainsanat, 10 ideaa 10 minuutissa, jatka tarinaa… netistäkin löytyy monia menetelmiä, joiden avulla syntyy ihan uutta.
  3. Pistä EI-sana pannaan: Yksikään ajatus ei ole liian hullu tai tyhmä tullakseen sanotuksi. Päinvastoin. Kehityskelpoisimmat erottuvat kyllä lopulta muutenkin joukosta.
  4. Mieluummin överit kuin vajarit. Rajua lähtöä voi silotella sopivasti, mutta liian ilmeinen ja siksi puolihaalea idea ei muutu tajunnanräjäyttäväksi millään konfettisateella.
  5. Ole tarkkana kuin oranssi juures: Vielä tärkeämpää kuin hyvän idean keksiminen, on sellaisen tunnistaminen. Briljanteinkaan idea ei lähden toteutumaan, ellei joku siihen tartu!

Jos tarvitset tulitukea, kysy lisää meiltä.

Kreetta Rautio, copywriter

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme