fbpx

Tiistaitärppi: Tyrsdags tips

Useimmat muistavat, että torstai – torsdag on saanut nimensä skandinaavisen jumaltaruston Tor-jumalalta – siltä joka riehuu ja heittelee moukariaan sinne tänne.  Mjölner on helppo paiskata vihulaista päin, koska se palaa itsekseen takaisin heittäjän käteen.

Mutta kuinka moni muistaa, että tarujen Torilla oli veli, Tyr – joka myös oli sodanjumala? Veljesten vastuut oli jaettu niin, että Tor oli raivopäisen sodan erikoismies, ja Tyr puolestaan suunnitelmallisen. Tyr on strategi. Tyr kirjoitetaan muinaisruotsiksi muodossa Ti, ja siis tisdag on Tyrin päivä.

Muinaisjumalien elämä ei ollut helppoa. Ragnarök, maailmanloppu, väijyi alituiseen kulman takana, tai sitten siellä väijyi lauma jättiläisiä, joiden kanssa jumalat joutuivat ottamaan matsia. Molempia veljeksiä tarvittiin näissä tappeluissa.  Samalla kun Tor riehui vaahto suussa ja räiski salamoita, Tyr pohti strategiaa ja taktiikkaa, etenemistä ja vetäytymistä.

Ja tänään on taas se päivä. Tänään suunnitellaan strategia, määritellään kohderyhmä ja asetetaan tavoitteet. Jos kohderyhmän muodostavat jättiläiset, niin olkoon sitten niin. Ainakin tavoitteet ovat korkealla. Sitten kirkastetaan pääviesti ja valitaan työkalut. Torstaihin mennessä tehdään päätös etenemisestä, ja sitten lasketaan velipoika irti.

Antti Leikas, PR Director

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme