fbpx

Tiistaitärppi: Ihanuudet ympärilläsi – tunne työmaasi tyypit

Töissä vietetään suurin osa elämästä. Oikeastaan vietät lähikollegasi kanssa enemmän hereilläoloaikaa kuin puolisosi tai lemmikkieläimesi. Nämä tyypit on siis hyvä tuntea.

Tähän tärppiin inspiraatio iski tällä hetkellä lukemastani kirjasta ”Idiootit ympärilläni”. Inhoan kuitenkin sanaa idiootit, joten korvataan se positiivisemmalla sanalla.

Kirjan pomo pitää kaikkia ympärillään olevia idiootteina ja näkee kaikki muut paitsi omat tapansa toimia vääränlaisina. Hänen suhtautumisensa muihin on äärimmäinen. Kieltämättä meillä kaikilla on joskus hankaluuksia  ymmärtää, miksi toinen toimii samassa tilanteessa täysin eri tavalla kuin itse toimisi.

Tunne työtyypit ja tehosta töitäsi

Sen sijaan, että käyttäisit aikaasi kritisoimaan ja oudoksumaan toisen tapaa työskennellä – oli kyseessä sitten presentaatio, suunnittelu, palaverit tai ajanhallinta – pyri ymmärtämään, että se on juuri kyseiselle tyypille ehkä kaikkein oikein tapa, vaikka ei itsellesi olisikaan. Tai ehkä tuossa erilaisessa tavassa on jotain, josta voisit itsekin ottaa kopin?

Etkö ymmärrä, miksi toinen laittaa sinulle viestiä sähköpostilla, vaikka istuu vierelläsi? Ja ihmettelee, kun pamahdat hänen vierelleen tärkeän asian tiimoilta? Hän ajattelee, että keskeyttää sinut, jos tulee vierellesi – ja saahan asian tehokkaammin hoidettua sähköisesti. Sinua taas huolestuttaa, että viesti ei ehkä mene tarpeeksi selkeästi perille, jos et selvitä asiaa kasvotusten.

Ymmärrä ympärillä oleviasi ja ole avoin erilaisille tavoille toimia. Tunne työkaverisi ja toimi niin kuin koet asioiden hoituvan helpoiten yhdistämällä teidän kummankin työtavat. Toisen kanssa asiat on ehkä helpompi keskustella kasvotusten ja toisen kanssa sähköisesti.  Avoimella keskustelulla selviää, mikä omassa hyvässä tavassa toimia ärsyttää toista.

Erilaiset työskentelytavat virkistävät!

Iida Latvala, junior copywriter & projektisuunnittelija

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme