fbpx

Tiistaitärppi: Luovuus ja hummerit

Työmaan ilme uudistui marraskuun alussa. Syntyi Luova Työmaa, ja samalla paluu juurille – luomistyöhön. Kun Työmaan maine alkoi vuosituhannen taitteessa kasvaa kohisten oululaisessa yritysmaailmassa, yhtiön logossa oli lapiomies – luomassa.

Lantaa vai lunta, tarina ei kerro, mutta logo puhutteli. Luova työ vaatii usein sitä lapiota, vaikka projektin alussa olisi liidelty millaisissa sfääreissä tahansa.

Slush vaatii luomisvoimaa

Viime viikolla järjestetty vuoden kovin pöhinätapahtuma Slush osuu yleensä siihen itseensä, eli räntää tulee taivaan täydeltä.

Olin itse Etelä-Suomessa todistamassa rännän inspiroimaa luomisvoimaa, kun muutama tulevaisuuden toivo heittäytyi saunan jälkeen selälleen viiden sentin paksuiseen räntäkerrokseen tekemään räntäenkeleitä – Slush Angels. Uskon että kuulemme näistä enkelintekijöistä vielä lähivuosina.

Pimeä kutsuu keksimään

Kun valo loppuu, alkaa kuvittelu. Kun päre sammuu, on keksittävä lamppu. Kun luovuus muuttuu lapiolliseksi lantaa, joka osuu tuulettimeen, on laitettava silmät kiinni ja siirrettävä itsensä Alfa Centaurin takamaisemiin, ikuisen kesän ja viinirypäleiden planeetalle.

Hummerit peliin

Joskus, kun luovuus on kerta kaikkiaan hukassa, voi kysyä lapselta. Lapsi vastaa, jos on sillä tuulella eikä kiinni jossain laitteessa. Kävin viikonloppuna kiinnostavan keskustelun nelivuotiaan sukulaispojan kanssa hummereista.

Hän oli juuri saanut tietää, että hummeri voi napsaista vaikka sormen poikki, jos sitä käsittelee varomattomasti. Tästä tiedosta generoitui pohdiskelu ja joukko ideoita, joiden tärkeimmät toimenpide-ehdotukset löytyvät alta.

Poliisi ja pelastuslaitos voisivat ryhtyä kouluttamaan hummereita erilaisiin tehtäviin, kuten:

Näillä eväillä eteenpäin!

Antti Leikas, PR director

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme