fbpx

Tiistaitärppi: Kuolemanpelkoa ja urheilua

Kaikkihan sen tietävät: liikunta auttaa jaksamaan, virkistää mieltä ja kehoa sekä nostaa tuottavuutta. Uunituoreen tutkimuksen mukaan säännöllinen liikunta myös pienentää syöpäriskiä merkittävästi. Tutkimuksessa huomattiin myös, että töissä jotka ovat fyysisesti kuormittavia, syöpäriski pienenee.

Meillä konttorirotilla onkin siis tiukka paikka. Istuminen on laitettu pannaan jo kauan sitten. Tietokoneen ääressä istuminen on muuttunut siististä sisätyöstä suorastaan tappavaksi uhaksi. Ja kuten tiedämme, illalla juostu lenkki ei riitä, jos on ensin istunut kahdeksasta kymmeneen tuntia paikallaan näytön ääressä. Kuolema korjaa ihan kohta.

Monella on jo päivittäistä aktiivisuutta mittaava ranneke tai sormus kädessään. Työpäivän jälkeen 20 prosentin aktiivisuutta näyttävä mittarilukema kertoo karua kieltään: vaikka polkee pyörällä töihin ja seisoo työpisteellään koko päivän, sisältää toimistotyöläisen keskivertopäivä aivan liian vähän liikettä. Työpäivän jälkeen on kotitöiden lista odottamassa ja illan tullen sohvan kutsu houkuttelee enemmän kuin lenkkipolku, vaikka kuinka tietää liikunnan hyödyt.

Mitä jos muutettaisiinkin ajattelutapaa ja tehtäisiin liikuntasuoritteet pieninä osina päivän mittaan? Pari settiä punnerruksia ennen tiimipalaveria. Muutama kyykky työpöydän ääressä kinkkistä asiaa puntaroidessa. Keppijumppaa lounastauolla ja tiimipalaveri kävellen lähipuistossa. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Ei se niin vaikeaa pitäisi olla.  Aluksi tuntuu tietysti suorastaan naurettavalta aloittaa jumppahetki kollegoiden kanssa, mutta kaikkeen tottuu. Entä jos veri kiertäisikin toimistotyöläisen kropassa paremmin ja saisi ideat lentämään? Kannattaa kokeilla!

Saara Orvola, asiakkuusjohtaja

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme