fbpx

Tiistaitärppi: Tehoja raportointiin Google Data Studiolla

Hyvästit staattisille raporteille sieltä sun täältä keräiltynä ja tervetuloa yksi yhteneväinen, aina ajan tasalla oleva raportti.

Onko organisaatiossasi useita eri raportteja eri tunnusten takana? Kaipaatko yhteneväistä, helposti jaettavaa raporttia, josta löydät kaikki luvut yhdestä paikasta nopeasti? Ratkaisu tähän on Google Data Studio.

Data Studio on Googlen ilmainen raportointityökalu, johon voi liittää useita datalähteitä – esimerkiksi Google Ads, Facebook, MailChimp ja yrityksen omia sisäisiä raportteja eriteltyinä omille sivuilleen.

Raportit voidaan rakentaa täysin organisaation tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Eri tiimeille voidaan myös rakentaa räätälöityjä raportteja juuri heidän osa-alueeseensa syventyvillä luvuilla. Esimerkiksi web-kehittäjille luvut sivuston tekniseen suoriutumiseen, eri laitteiden ja selaimien käyttöön liittyen. Raporttien kustomoinnissa vain taivas on rajana ja eri datalähteet saadaan nivottua tehokkaasti yhden linkin taakse.

Google tunnetusti kehittää työkalujaan jatkuvasti ja Google Data Studioonkin tehdään päivityksiä tiuhaan tahtiin. Data Studio skaalautuu helposti liiketoiminnan muuttuessa uudenlaisiin raportointitarpeisiin. Googlen Data Studiosta on muodostunut markkinoinnin seurannassa ehdoton suosikki myös asiakkaille. Hyvästit staattisille raporteille sieltä sun täältä keräiltynä ja tervetuloa yksi yhteneväinen, aina ajan tasalla oleva raportti.

Data kuuluu kaikille. Selkeällä, helposti ymmärrettävällä ja jaettavalla raportoinnilla sen pariin uskaltaudutaan organisaatioissa herkemmin. Saattaapa Data Studio vakuuttaa pinttyneimmänkin Excel-veteraanin tai saada aiemmin analytiikkaa visusti karttavan löytämään datan hyödyt työssään.

Oikein tehty raportointi tuo datan helppolukuisena kaikkien hyppysiin läpi organisaation. Parhaimmillaan se tukee ja uudistaa koko päätöksentekoprosessia.

Haluatko lisätietoa siitä miten analytiikan avulla voimme kasvattaa liiketoimintaanne? Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Emma Ylitalo, digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme