fbpx

Tiistaitärppi: Miksi ja miten näkyä YouTubessa?

Online-näkyvyydestä ja löydettävyydestä käydään jatkuvasti kiihtyvää kilpailua. Kuka ei siis haluaisi olla mukana verkon toisiksi suurimmassa hakukoneessa eli YouTubessa? Kuluttajatutkimukset kertovat, että vuoteen 2020 mennessä noin 80 % internetissä käytettävästä ajasta kulutetaan videosisältöjen ääressä.

Videomarkkinointi on suosittua, eikä syyttä. Se sitouttaa, jättää muistijäljen ja parhaimmillaan ei pelkästään viihdytä vaan antaa ratkaisuja ongelmiin tai opettaa uutta. Videoita on helppo kuluttaa ja jakaa.

YouTube-videoiden etuna on, että ne voidaan helposti sijoittaa verkkosivuille, sosiaalisen mediaan tai muihin medioihin. Jos laskeutumissivulla on video, sillä viihdytään keskimäärin tuplasti kauemmin kuin videottomalla sivulla. Hakukoneoptimoinnin näkökulmasta videoista on myös hyötyä. Tulevaisuuden markkinoinnin trendit vuodelle 2019 tukevat omalta osaltaan myös videoiden kulutuksen lisääntymistä. Nousussa ovat: sitouttava sisältö, äänihaku, VR, tekoäly ja livevideot.

Entä perustatko oman kanavan vai käytätkö maksettua mainontaa? Mihin päädytkin, on tärkeää, että se on osa yrityksesi kokonaisvaltaista markkinointistrategiaa.

Nämä numerot todistavat videoiden voimaa:

37 % suomalaisista katsoo päivittäin online-videoita
90 % verkkokäyttäjistä kokee tuotevideot hyödyllisiksi päätöksenteossa
74 % käyttäjistä ostaa tuotteen verkosta todennäköisemmin katsottuaan videon
59 % johtajista katsoo mieluummin videon, kun lukee tekstiä
83 % yrityksistä uskoo, että videomarkkinointi antaa heille hyvän sijoitetun pääoman tuoton
92 % mobiilikäyttäjistä jakaa videoita

Ole yhteydessä ja kysy lisää siitä, miten sinun yrityksesi pääsee hyödyntämään tätä kanavaa parhaalla mahdollisella tavalla!

Lähteitä:
https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/complete-white-paper-c11-481360.html
https://softloom.com/video-marketing-tools-and-techniques-for-advertisement/
https://www.wyzowl.com/blog/
https://search.cisco.com/search?query=mobile%20white%20paper&locale=enUS&bizcontext=&cat=&mode=text&clktyp=enter&autosuggest=false

Nora Liljelund, digitaalisen markkinoinnin harjoittelija

 

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme