fbpx

Tiistaitärppi: Sekunti on uusi musta

Kevät koittaa. Tekisi mieli aloittaa lenkkeily. Mutta tarvitsen kengät.

Kirjoitan ”juoksukengät adidas” kännykän selaimen hakukenttään (5 sekuntia, ok). Ensimmäinen linkki Intersportin, avaan sivun (2 sekuntia, loistavaa!). Antaa Niken kenkiä näkymään. En jaksa pidemmälle, poistun (5 sekuntia hukkaan, lempo soikoon!).

Seuraavaksi XXL:n sivulle, joka lataa kuvaa ainakin 5 sekuntia ja tarjoaa taas väärää merkkiä, poistun (7 sekuntia hukkaan). Budget Sport seuraavana jonossa. Sivu latautuu parissa sekunnissa ja tuo oikeita tuotteita esiin – bingo!

Budget Sport on sitä paitsi pehmittänyt mieleni muutenkin valmiiksi. Hyvien ostokokemusten lisäksi se on muistuttanut olemassaolostaan lähettämällä postia kakkosmeiliini, johon kertynyttä epämääräistä sisältöä selaan, silmäilen ja poistan ehkä sekunnin verran per meili. Tärkeämpääkin tekemistä on. Enkä osta mitään niiden meilien ansiosta. Mutta jonkinmoinen mielikuva on tatuoitunut takaraivoon: Budget Sportista tekee löytöjä. Se riittää.

Googlen tutkimusten mukaan joka kolmas kuluttaja vaihtaa mobiilisivua, jos sen latautuminen vähänkään tökkii. 40 % poistuu, jos latautuminen kestää yli 3 sekuntia. Melko hurjaa. Menetetty kauppa kulkee kuin filminauhana sekunneissa markkinoijan silmien editse.

Markkinoija on liemessä. Vanha peukalosääntö sanoi, että printtimainoksen pointti pitää saada sekunnissa perille, muuten se menee ohi. Nyt sisältöä tulee joka tuutista, ja ne sekunnit ovat muuttuneet koko ajan arvokkaammiksi. Ne ovat uusi musta.

Amerikkalainen operaattori Nextel tiivisti taannoin kampanjansa ylivertaisesta nopeudestaan yhteen sanaan: Done. Kovin paljon parempaa tapaa käyttäytyä nopeuslupauksensa mukaisesti ei ole kuin kertoa viesti kuluttajalle sekunnissa. Allekin.

Nextel sanoi myös: There are doers and don’ters. Päätin olla doer enkä hukkaa aikaasi enempää. Eiköhän viesti mennyt perille (vaikkei ihan sekunnissa, sori siitä).

Kari Hartikainen, strategiajohtaja

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme