fbpx

Tiistaitärppi: Tiedätkö mitä todella näet Googlen hakutulossivulla?

Google teki ison core-päivityksen algoritmiin tammikuun alussa ja jokainen varmasti huomasi, kuinka Googlen hakutulosivun eli SERPin ulkoasu muuttui. Maksettu mainonta muistuttaa jo todella paljon orgaanista näkymää. Eroa ei nopealla silmäyksellä juuri huomaa.

Ai mikä SERP? Digimarkkinoinnissa puhutaan esimerkiksi maksetusta mainonnasta, orgaanisista hakusijoituksista ja jäsennellystä datasta. Kaikki mainitut ja monet muut kuuluvat SERPiin. SERP eli Search Engine Results Page näyttää hakukoneessa tehdyn haun tuloksen.

Alla olevassa kuvissa on tehty haku termillä “How to seo”. Googlen hakutuloksissa näkyy orgaanisten hakutulosten (2) lisäksi yleisiä SERP-ominaisuuksia kuten Google Ads -mainokset (sivun ylä- ja alaosassa) (1), aiheisiin liittyvät kysymykset (3) ja tietopaneeli (4). Muita SERP-ominaisuuksia ovat Google Shopping -mainokset, videot, kuvat, esitelty katkelma (Feature snipped), artikkelit, tietokortti, paikalliset karttaominaisuudet, uutiset, twiitit, arvostelut ja sivustolinkit.

Miten aloittaa sivuston hakukoneoptimointi?

Hakutuloksissa näkymiseen vaikuttaa moni asia, joihin voi vaikuttaa ostamalla näkyvyyttä sekä tekemällä omalle sivustolle hakukoneoptimointia.

Hakukoneoptimointi kannattaa aloittaa selvittämällä sivuston nykytilanne. Miten yrityksesi näkyy Googlen hakutuloksissa vertailtaessa kilpailijoihin? Ovatko sivuston tekniset ominaisuudet kunnossa? Miten sisäinen ja ulkoinen hakukoneoptimointi on toteutettu? Entä mikä on sivuston analytiikan ja seurannan toimivuus?

Google ei kerro (eikä todennäköisesti tule koskaan kertomaan) omaa algoritmiaan, joten voimme vain päätellä ja arvioida, mitkä ovat kriittisimmät tekijät hakukoneissa näkymiseen. Hakukoneoptimoinnin voi aloittaa tarkistamalla mm. seuraavat asiat sivustolta:

On hyvä muistaa, että sivusto tehdään silti aina ensisijaisesti asiakkaita varten. Myös Google arvostaa luonnollista sekä uutta ja ajankohtaista sisältöä sivustolla.

Kannattaa katsastaa myös seuraavat sivustot, jotka antavat hyvää informaatiota hakukoneoptimoinnin aloittamisesta:

Moz – SEO Learning center
Google oma hakukoneoptimoinnin aloitusopas

Jos mietityttää, onko sivustonne näkyvyys kunnossa, autamme sinua. Meiltä saat maksuttoman SEO-analyysin ja ehdotukset jatkotoimenpiteisiin. Palveluihimme kuuluvat hakukonemainonta, hakukoneoptimointi, analytiikkapalvelut sekä sähköposti- ja some-markkinointi. Ota rohkeasti yhteyttä!

Saija Tarkki, Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme