fbpx

Tiistaitärppi: Tiistai on tietoa täynnä

Eilen oli maanantai. Hei kaikki TGIF-ihmiset, onko maanantai teille viikon huonoin päivä? Ei pitäisi olla. Eräs valtiollinen organisaatio rekrytoi ihmisiä lauseella: ”Tee työtä jolla on merkitys!” Minä olen sen sortin idealisti, että mielestäni kaikella työllä on oltava merkitys. Jos ei ole, jossain on virhe.

TGIM
Maanantain pitää olla hieno päivä. Akut on ladattu viikonloppuna, pää pursuaa uusia ajatuksia. Ohje: kun lähestyt työpaikkaasi viikon alkaessa, mieti miltä tuntuu. Jos jokin kohta hiertää, pysähdy hetkeksi. Mieti miksi alun perin halusit tämän työn. Puristele ajatusta hetki, ja aseta sitten tavoite. ”Haluan oppia tällä viikolla jotain uutta!” No niin, eihän se ollut vaikeaa. Uuden oppiminen mielessäsi jatkaa matkaasi eteenpäin. Ja viikko pyörähtää käyntiin!

Toinen päivä
Tiistaiaamuna muistat, mitä piti tehdä tällä viikolla. Opitko eilen mitään? Päivä alkoi sisäisellä palaverilla, sitten vastailit sähköposteihin, kunnes muistit että edellisellä viikolla kesken jäänyt presentaatio pitää saada valmiiksi kahteen mennessä. Auh, nyt tuli kiire! Ehtiikö tässä edes lounaalle? Syöminen on yliarvostettua, turhaa ajanhukkaa. Powerpoint auki ja tulta päin!

Kolmas päivä
Nyt olemme jo tulevaisuudessa, koska tämä on tiistaitärppi. Mutta voimme kuvitella miten keskiviikko etenee. Samalla tavalla kuin tiistai? Vai hetkinen, mikä olikaan se uusi asia, jonka suunnittelit oppivasi tällä viikolla? Parempi ajankäyttö? Se on aika iso haaste. Keksitkö jotain pienempää? Sait toimiston kahvikoneesta parempaa kahvia kuin aiemmin? Okei, se on uutta, mutta aika pieni saavutus. Jotain näiden väliltä? Mieti, mieti, mieti …

Perjantai, viides päivä
Hyppäsimme torstain yli. Se tunnetaan Työmaalla nimellä tuotantotorstai, jolloin kalenterissa ei saa olla palavereita, vain toteutukseen keskittymistä. Konsepti toimii – useimmiten.
Mutta perjantai: on aika katsoa miten viikko sujui. Saitko aikaan sen mitä halusin? Sähläsitkö vai suunnittelitko? Entä opitko sen uuden asian?

Yksi mittari on miettiä sitä, mikä viikon aikana tuli tehtyä erityisen hyvin. Se pieni asia, joka sai asiakkaan tyytyväiseksi ja josta kollegat kiittivät. Se oli se, jonka osasit – ja juuri siitä voi syntyä tavoitteesi seuraavalle viikolle. Lopeta viikkosi levolliseen ajatukseen: Minä olen tässä hyvä. Ja voin kehittyä siinä vielä paremmaksi. Mukavaa viikonloppua!

Antti Leikas, PR Director

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme