fbpx

Tiistaitärppi: Työmaa kotona

Asiantuntijatyössä aika ja paikka menettävät usein merkityksensä. Moni meistä työskentelee mielellään kahvilassa, kotona tai vaikka etelän auringon alla työn niin salliessa.

Palaverit onnistuvat etäyhteyksien avulla ja tiimit ovat globaaleja. Työmaalla etätyöhän suhtaudutaan positiivisesti. Olen hyödyntänyt tätä mahdollisuutta kiitettävästi.

Mikä etätyössä on parasta ja milloin iskee ikävä työyhteisöä? Parhaimmillaan etätyö auttaa keskittymään ja tuo vaihtelua sekä joustoa työviikkoon. Multitaskaaminen ja jatkuvat keskeytykset vähenevät. Syntyy kokemus siitä, että hallitsee työpäivän ajankäyttöä paremmin, ja saa aikaan enemmän.

Joskus etätyö tuo kaivattua helpotusta lapsiperheen aamuihin, kun koko perheen ei tarvitse olla kotiovesta ulkona kello 7.45 matkalla päiväkotiin ja töihin. 

Etätyössä onnistumiseen tarvitaan myös suunnitelma. Lista siitä, mitkä työtehtävät tulee saada tänään valmiiksi ja missä järjestyksessä.

Etätyöpäivä on hyvä aloittaa ja lopettaa selkeästi. Kaikille ei sovi siirtyminen sängystä yöpaita päällä tekemään töitä, vaan tarvitaan siirtymäriitti työpäivään. Kannattaa pestä hampaat, kammata tukka ja vaihtaa päälle jotain muuta kuin yöpaita. Tauot ja selkeä työpäivän lopettaminen ovat myös tärkeä osa onnistunutta etätyöpäivää.

Ikävä iskee silloin, kun vieressä ei ole työkaveria, jonka kanssa ratkaiset nopeasti yllättävän tilanteen tai jaat päivän hersyvimmät naurut.

Työkaverit innostavat ja ruokkivat toistensa energiaa päivän aikana. Etätyössä tällainen spontaanius ja välittömyys puuttuvat. 

Tunnen tiimini ja työyhteisön persoonat hyvin.  Yhteistyö sujuu mukavasti, vaikka emme ole samassa paikassa.

Olen kotona Työmaalla, olinpa kahvilassa, kirjastossa tai kotisohvalla.

Mari Ylinampa, asiakkuusjohtaja

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme