fbpx

Tiistaitärppi: Minkä ongelman työsi ratkaisee, kenen ongelma se on?

Aivotutkija Katri Saarikivin mukaan nämä kysymykset ovat työnteon lähtökohta. Vastaamalla voi ymmärtää, miksi tekee työtään.

Koska työtä tehdään toiselle ihmiselle, työ on arvokasta vain, jos se on arvokasta ihmiselle, jolle sitä tehdään. Työn arvo ja merkityksellisyys ovat yhteydessä työssä jaksamiseen ja tulokseen. Markkinoinnissa ei aina pysähdytä miettimään kenen ongelmaa olemme ratkaisemassa, mitä arvoa tuotamme ja kenelle?

Työni auttaa asiakasta löytämään ratkaisun onnistuneen asiakaskokemuksen kautta. Sen ytimessä on asiakasymmärrys, joka syntyy uteliaisuudesta ja oivaltamisesta. Kuuntelemisen, kysymisen ja ratkaisemisen kautta. Yhdessä.

Asiakasymmärrys edellyttää kohderyhmän ymmärtämistä ja tutkimista. Kuka on asiakkaamme ja mitkä ovat hänen arvostuksensa, tarpeensa ja motiivinsa. Tutkiminen voi jäädä tekemättä kustannussyistä tai koska ”mehän tiedämme, mitä asiakas haluaa.” Tutkimus ja asiakkaan osallistaminen ovat pieniä investointeja verrattuna paremman asiakasymmärryksen tuottamaan arvoon.

Asiakasymmärryksestä syntyy arvolupaus – oivallus, jonka pohjalta voi kehittää uuden idean. Se on ainutlaatuisuustekijä, joka muuttuu positiiviseksi kassavirraksi.

Mari Ylinampa, asiakkuusjohtaja

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme