fbpx

Hirsi-Kastelli

Brand / Content design / Visual Identity / web

Miltä uusi muuttovalmiiden hirsitalojen toimittaja näyttää, kuulostaa ja tuoksuu? Vastasimme tähän kysymykseen, kun edessä oli talotehtaiden markkinajohtaja Kastellin uuden hirsitalobrändin nimen, yritysilmeen, äänensävyn sekä markkinointimateriaalien ja hakukoneoptimoitujen verkkosivujen luominen.

Lähtökohta

Hirsi-Kastelli on markkinajohtaja Kastelli-talot Oy:n vastaus hirsitalojen voimakkaasti kasvaneeseen kysyntään. Jo vuodesta 1994 yhtäjaksoisesti talotehtaiden paalupaikkaa pitänyt Kastelli halusi hyödyntää pitkälle hiottua muuttovalmiiden omakotitalojen prosessiaan lanseeraamalla uuden liiketoiminta-alueen, joka keskittyy painumattomasta hirrestä valmistettuihin moderneihin muuttovalmiskoteihin.

Kastelli-talot on Suomen ostetuin talomerkki jo vuodesta 1994 (RTS Oy: Omakotirakentajatutkimus 2021/22 SV).

Haaste

Talobisnes on luottamusbisnestä. Onhan oman talon rakennuttaminen yksi elämän suurimmista panostuksista. Haasteena oli rakentaa tyhjältä pöydältä ohituskaista suoraan hirsitaloista haaveilevien kodinostajien top-of-mind-listalle. Samalla tavoitteena oli vakuuttaa heidät kaupaksi asti ilman, että talotehtaille elintärkeitä taloesittelyjä oli vielä mahdollista järjestää.

Suunnittelua edelsi Luovan Työmaan järjestämä brändiworkshop kastellilaisten kanssa, jossa perattiin Kastelli-talot Oy:n ja lanseerattavan hirsitalobrändinsä haasteet, vahvuudet, erottuvuustekijät sekä tulevaisuuden asumisen trendit huolellisesti.

Luova ratkaisu

Luottamus ja laatumielikuva päätettiin synnyttää hyödyntämällä Kastellin pitkää, yli 30 000 rakennetun talon kokemusta ja tuomalla esiin Kastelli-kasvoja kotien takana. Hirsi-Kastelli on nimenä selkeä ja saa tulitukea emo-Kastellin tutkitusti ylivoimaisesta tunnettuudesta. Ideoimme myös talomallistojen nimet Aisti, Väre ja Tuntu. Nimiin haluttiin mukaan hirsikoteihin sopivaa tunnetta ja hyvää oloa.

Yritystunnus syntyi helppolukuisesta fontista sekä logoon yhdistetystä tyylitellystä ja monikäyttöisestä kävystä. Käpy vie ajatukset mieltä rauhoittavaan metsään ja uuden alkuun – juuri kuten uusi oma hirsikoti. Käpy on logossa välimerkkinä ja muualla monikäyttöinen tunniste-elementti, joka toimii hyvin pienissä ja hankalissakin tiloissa, kuten faviconina.

Loimme Hirsi-Kastellin moderneille hirsikodeille selkeän, havumetsäisen raikkaan ja lämpöisen ilmeen, joka on helppo jalkauttaa erilaisissa ja -kokoisissa materiaaleissa sekä medioissa – Hirsi-Kastellin toimipisteitä ja vuosittaisia asuntomessuja unohtamatta. Värimaailmaksi valittiin syvä havumetsän vihreä ja lämpöiset puun sävyt, tehosteväreiksi oljenkeltainen ja keväisen kirkas lehtivihreä. Eri toimijoiden, kuten hirsitalokauppiaiden, on helppo hyödyntää selkeää, hirren tuoksua ja kodin lämpöä huokuvaa yritysilmettä.

Avainsanoja suunnittelussa olivat luonnollisuus, helppous, vastuullisuus, hengittävyys, modernius, valoisuus ja laadukkuus. Teknisyyden ja rakentamisen sijaan korostetaan lopputulosta: elämää uudessa kompromissittomassa unelmakodissa. Kuvastrategian, brändivalokuvien ja äänensävyn suunnittelu olivat keskeinen osa onnistunutta lopputulosta.

Suunnittelimme Hirsi-Kastellille palvelevat, responsiiviset ja hakukoneoptimoidut nettisivut, somestrategian sekä myynnin materiaalit messupisteitä unohtamatta. Laatua huokuva ja kosketusaistille luonnolliselta tuntuva talokirja on sekin käsialaamme.

Ideoimme Hirsi-Kastellin lanseerauskampanjan ja rakensimme asiakkaan kanssa tiiviissä yhteistyössä markkinoinnin vuosikellon, mikä on jaettu mainonnan ja viestinnän teemoitettuihin kampanjakokonaisuuksiin sekä digitaalisissa että perinteisissä medioissa.

Lopputulos

Hirsi-Kastellin lanseerausvuonna saavutimme ja ylitimme liiketoiminta-alueelle asetetut numeeriset myyntitavoitteet, ja mainonnan toteutukset herättivät voimakkaasti huomiota alan keskiarvoon nähden.

Lisäksi suunnitelmallinen ja johdonmukainen digitekeminen on generoinut liidejä ja laadukasta liikennettä sivustolle sekä Googlen ja sosiaalisen median kautta. Uuden liiketoiminta-alueen myynti on jatkanut kehittymistä tavoitteiden mukaisesti ja vuonna 2022 Hirsi-Kastelli teki asuntomessudebyyttinsä Naantalin Asuntomessuilla.