fbpx

Kulttuuritalo Valve

Visual Identity

Luova Työmaa tuunasi Kulttuuritalo Valveelle villin ja taiteellisen ilmeen, joka nojaa yhteen perusideaan: yksinkertainen voi olla leikkisää ja persoonallista.

LÄHTÖKOHTA

Kulttuuritalo Valve on oululaisen kulttuuriosaamisen ja -nauttimisen sydän, joka tarjoaa paitsi kulttuurimakeaa mahan täydeltä kaiken ikäisille myös tilat lukuisille eri taiteenalojen ammattilaisille. Miljöö on uniikki ja kansainvälinen: paikka, jossa erilaiset ihmiset oikeasti kohtaavat. Oulun kaupungin brändin uudistuttua myös Valve tarvitsi tuoreemman ilmeen.

HAASTE

Valveen viestintä on muuttunut entistäkin monipuolisemmaksi ja monikanavaisemmaksi. Vuodesta 2008 asti käytössä ollut vanha ilme ei enää istunut nykymedioihin sulavasti, eikä se istunut yhteen Oulun brändin kanssa. Jokaiselle kulttuurinnälkäiselle tarjontansa avaavana toimijana Valveen ilmeen tuli olla tuoreen ja iloisen lisäksi myös saavutettava. Sen avulla piti myös helpottaa viestimistä sellaisesta Valveen toiminnasta, joka tapahtuu fyysisesti muualla kuin kulttuuritalossa.

RATKAISU

Työmaa loi Valveelle uniikin, vauhdikkaan ja saavutettavan ilme, joka lainaa sopivasti Oulun uuden brändin ilmeestä mutta seisoo kuitenkin vahvana omilla jaloillaan. 

Logo on jykevä ja selkeä. Se saa muotokielensä Oulun omasta Oulun Graadi -fontista: V-kirjaimesta etsittiin tunnistettava puolisuunnikas, jonka vihjaa Valveesta kulttuuritalolle ominaisella tavalla – taiteessa kaikkea ei tarvitse kertoa heti. Logon V-elementti monistuu graafiseksi leikiksi eri materiaaleissa.

Ilmeessä muodot pääsevät villiin leikkiin eri värien ja erikoisten asettelujen kautta. Näin rakennetaan loputon variaatio erilaisista pinnoista ja kuvioista, joilla voidaan kuvata hyvin sitä kaikkea, mitä Valve on.

LOPPUTULOS

Valve kattaa värikkään ja monitahoisen paletin kulttuuria, mikä voi näyttää lähes miltä tahansa. Kulttuuritalo on muun muassa tanssia, elokuvaa, kuvataidetta, valokuvaa, festareita, sarjakuvaa, kursseja, animaatiota, ja ilmeen muodot ja värit taipuvat kuvaamaan koko kulttuurin kirjoa. Taiteen ja kulttuurin vapaus pääsee ilmeessä valloilleen hauskalla ja mukaansa tempaavalla tavalla. 

Kulttuuri ei aina mahdu sääntöjen sisään, joten Valveen ilmekään ei aina pysy annetuissa raameissa. Silti ilme kokoaa kaiken Valveen toiminnan yhteen ja yhtenäiseksi. 

Uusi Kulttuuri Valve -logo vapauttaa Valveen fyysisen kulttuuritalon lieasta. Vaikka iso osa kulttuurista on edelleen upean oululaisen rakennuksen sisällä, on Valve kokonaisuutena missä vain on taiteesta eläviä ja kulttuuria rakastavia ihmisiä.

Näistä Työmaa vastasi: