fbpx

Lemoní

Brand / Packaging Design / Visual Identity

Luova Työmaa tarttui ilolla siveltimeen ja kynään, kun laatuoluiden maahantuontiin erikoistunut Brews4U oli tuomassa uutta olutta markkinoille. Uusi sitruunalla maustettu ja makuprofiililtaan helppo lagerolut kaipasi lanseeraukseen visuaalisen ilmeen sekä nimen.

Haaste

Tämän päivän päivittäistavarakauppojen juomahyllyt notkuvat erilaisia vaihtoehtoja artesaanioluineen, ja uusia mielenkiintoisia tuotteita putkahtelee kuin sieniä sateella. Kuinka erottautua monenkirjavista hyllystä ilman suuria markkinointipanostuksia ja viestiä kohderyhmälle yhdellä silmäyksellä, minkälaisesta tuotteesta on kyse?

Mikä raikkaaksi nimeksi uutuudelle?

Nimen tuli olla sekä Suomen että kansainvälisille markkinoille sopiva. Lähtökohtana oli, että nimi on tunnistettava ja helposti muistettava, koska kyseessä oli kokonaan uusi tuote. Sen tuli erottua kilpailijoista ilman apinointia ja herättää etenkin pääkohderyhmän spontaani kiinnostus kaupan hyllyllä.

Uuden tuotteen kohderyhmäksi oli määritelty kokeilunhaluisten oluiden ystävien lisäksi erityisesti helppoja juomia arvostavat, ei oluista niin kiinnostuneet kevyempien juomien suosijat.

Suunnittelun lähtöajatuksena oli, että hyvä nimi on tarttuva ja kertoo jotakin tuotteesta, mutta kaikkea sen ei tarvitse avata. Nimi voi olla myös vain nimi, kunhan se ei herätä vääränlaisia mielleyhtymiä. Craft-oluiden ja -siidereiden maailmassa nimessä saa olla myös leikkisyyttä.

Nimeksi ideoitiin Lemoni, joka vie ajatukset suoraan juoman sitruunaiseen makumaailmaan. Se yhdistää näppärästi englannin ja suomen kielen, sisältää pirskahduksen välimerellistä nuottia, ja on simppelillä tavalla mieleenpainuva. Lemoni sopii moneen suuhun, eikä ole liian monimutkainen kv-markkinoille.

Pakkausilmeen suunnittelu

Lemonin tapauksessa tuotepakkaus oli yhtä kuin lanseeraus sosiaalisen median näkyvyyden lisäksi. Kuinka siis saada kuluttaja poimimaan markkinoille putkahtava maustettu lageruutuus päivittäistavarakauppojen juomaosastoilta ilman merkittäviä markkinointipanostuksia? 

Pakkausilmeen suunnittelun pohjatyönä teimme kilpailija-analyysin: miltä kaupan hyllyt näyttävät ja minkälainen pakkaus erottuisi sieltä edukseen.

Vaikka hiljattain Suomessakin trendanneista radler-juomista innostuneet olivat yksi tärkeä osa kohderyhmää, olennaista oli myös erottua riittävästi radlereista, jotta kuluttaja ei erehdyksessä sekoita lagervahvuista Lemonia matala-alkoholiseen, mutta yhtä lailla sitruunaiseen radler-kategoriaan.

Näiden pohjalta suunnittelimme Lemonille modernin pelkistetyn ulkoasun, joka erottuu juomahyllystä graafisella ja raikkaalla ilmeellään, ja jonka voi nähdä iskevän silmää myös retroilulle.

Lemonin kepeys ja sitruunaisuus tuotiin pakkaukseen hillityn tyylikkäästi värien keinoin, liikaa esittävyyttä välttäen. Makumaailma on silti löydettävissä tuotteesta heti ensisilmäyksellä. Tyylitellyn viitteellinen keltainen muoto vie ajatukset paitsi sitruunaan myös helottavaan aurinkoon – sopiihan tuotekin erityisen hyvin helteisten kesäpäivien virvokkeeksi. Tölkin siro slim-profiili tekee pakkauksesta kevyemmän näköisen.

Tuotenimen typografiassa aaltoileva pehmeys ja pieni leikillisyys huokuvat Lemonin helposti lähestyttävää luonnetta. Sitruunaisuus on tuotu myös kirjaimellisesti pisteeksi i:n päälle, jossa voi nähdä sitruunanlehden.

Lemonin ilme on suunniteltu niin, että siitä on helppoa ja herkullista toteuttaa myös erottuvia somevisualisointeja sekä graafisen tyylikkäitä POS-materiaaleja ja painotuotteita markkinoinnin tarpeisiin.

Näistä Luova Työmaa vastasi:

Pakkausilme
Slogan ja tekstisuunnittelu
Somemarkkinointi myös muille Brews4U-tuotteille

Ah, sitruuna. Mikä kruunu raikkaalle ja hyvälle lageroluelle. For the love of hops and lemon!