fbpx

Kastelli

Brand / Campaign / Content design / Digital Service Design / UI / Visual Identity

Omakotitalojen ykkönen Kastelli luotti markkinointinsa ja brändin kehityksen Työmaan käsiin. Miten parantaa markkinoinnin ja viestinnän avulla markkinajohtajan mielikuvaa entisestään ja varmistaa paalupaikka myös tulevaisuudessa? Brändin kirkastuksen jälkeiset tulokset puhuvat puolestaan.

Haaste

Kastelli on pitänyt kärkisijaa Suomen arvostetuimpana ja ylivoimaisesti ostetuimpana talomerkkinä valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa jo vuodesta 1994 alkaen.1 Markkinajohtajuuden ylläpitäminen vaatii kuitenkin taitoa ja uskallusta uudistua sekä ennakoida asumisen muutokset ja megatrendit kilpailijoiden kiriessä etumatkaa kiinni.

Kastelli vastaa oivallisesti kaupungistumisen haasteeseen tonttikokojen ja kerrosneliöiden pienentyessä tarjoamalla kompakteja, toimivia ja yksilöllisiä ratkaisuja ihmisten tarpeisiin. Kastelli halusi hakea kasvua kaupungeista ja vahvistaa jalansijaansa erityisesti premium- ja muuttovalmiskategorioissa. Haasteena oli tavoittaa uudet kohderyhmät ja puhutella urbaaneja, laatutietoisia sekä helppoutta arvostavia kodin ostajia ihmisläheisesti ja ymmärrettävästi.

Pitkään palvellut yritysilme kaipasi modernisointia näyttääkseen houkuttelevalta myös uusille kohderyhmille. Laaja, pitkäikäinen nettisivusto kaipasi puolestaan selkeyttä ja entistä parempaa käyttäjäkokemusta. Suljettu julkaisualusta kannatti vaihtaa nykyaikaiseen, avoimeen julkaisujärjestelmään, mikä oli myös asiakkaamme eduksi helpon päivitettävyyden vuoksi. 

Kastellin monipuolinen ja todella kattava palvelutarjonta ja toimintamallit olivat eittämättä kunnossa, mutta miten niistä välitetään lämmin tunne ja luottamus, mikä kotiin ja asumiseen vahvasti liittyy?

Ratkaisu

Toimiva markkinointi syntyy vain asiakkaan bisneksen ja yrityskulttuurin syvällisestä ymmärtämisestä. Niinpä järjestimme Kastellin henkilöstölle brändiworkshopin seuloaksemme esiin kotien ykkösen aidot haasteet sekä vahvuudet. Yrityksen omaa väkeä kuunnellen ja osallistaen loimme markkinoinnin ja viestinnän timantinkovan konseptin, jonka ytimenä loistavat sekä kotien ykkösen brändilliset että taktiset kärkiviestit.

Kastellin yritysilme tuotiin tähän päivään, pitkäikäisen ilmeen tunnistettavuus säilyttäen. Logo modernisoitiin, päävärit kirkastettiin ja niiden rinnalle tuotiin asumisen unelmia tukevaa pehmeyttä uusin tehostevärein. Kuvastrategian, brändivalokuvien ja äänensävyn suunnittelu olivat keskeinen osa onnistunutta lopputulosta.

Uusi päivitetty ilme ja viestit heräsivät eloon kaikissa markkinointimateriaaleissa.

Luova Työmaa mm.:

Yhtenä tunnistettuna vahvuutena ovat ammattilaiset Kastelli-kotien takana. Nämä lämpöiset ja asiakkaansa ykköseksi nostavat Kastelli-kasvot näkyvät ja kuuluvat viestinnässä nyt päivittäisten asiakaskohtaamisten lisäksi monikanavaisesti. Teknisyyden sijaan Kastellin moniääninen perhe luo lämpimän tunnelman ja puhuu ihmiseltä ihmiselle.

Tulokset

RTS:n Omakotirakentajatutkimuksessa vuonna 2021 markkinajohtaja Kastelli valittiin jälleen arvostetuimmaksi ja ostetuimmaksi talomerkiksi kasvattaen samalla ennen uudistusta hiipunutta etumatkaansa kilpailijoihin. Samana vuonna Kastelli myi enemmän taloja kuin koskaan aikaisemmin, kasvatti liikevaihtoaan 25,5 miljoonalla eurolla ja liikevoittoaan 1,8 miljoonalla eurolla. Kastellin verkkosivut ja esitteet myös arvostettiin tutkimuksessa ensimmäiselle sijalle kokemus- ja mielikuvissa.1

Jo ennen uudistusta Kastellin pitkäikäisten verkkosivujen orgaaninen liikenne oli poikkeuksellisen hyvällä tolalla ja hakusanat sijoittuivat hakutuloksissa verrattain ylös. Tyypillisesti verkkosivu-uudistuksissa hakukonetulokset notkahtavat hetkellisesti, ja mikäli uudistusta ei tehdä ammattimaisesti ja oikein, julkaisualustan vaihdossa on vaarana menettää vuosien saatossa ansaittu näkyvyys, jota ei rahalla voi ostaa. Nettisivu-uudistuksessa onnistuimme paitsi säilyttämään jo ansaitun hakukonenäkyvyyden, myös parantamaan sitä entisestään SEO-optimointilla.