fbpx

Maqu

Brand / Packaging Design / Visual Identity

Lupaus ravitsemuksellisesti paremmasta ja herkullisesta välipalasta näkyy ulospäin! Makuvaran uutuusvälipala Maqu, kuten myös sen ilmeen ja viestien suunnittelu, pohjautuu vahvaan kuluttajaymmärrykseen.

kohti hyvää makua

Maqu-välipalat syntyivät, kun Makuvara Oy halusi tarjota kuluttajille ravitsemuksellisesti paremman välipalavaihtoehdon sokeriherkkujen sijaan. Yritys aloitti perusteellisen projektin, jossa kehitettiin välipala, joka ottaa huomioon pohjoismaiset ravitsemussuositukset, on maultaan herkullinen ja aktiiviselle ihmiselle helposti ja nopeasti nautittava. Tuotteen raaka-aineiksi valikoituivat aidot hedelmät, maitoproteiini ja rypsiöljyn pehmeät rasvat. Lopputulos sisältää sopivassa suhteessa proteiinia, hiilihydraatteja, rasvaa ja kuituja sekä yli puolet hedelmää – muttei lainkaan lisättyä sokeria tai makeutusaineita.

Makuvara ja Työmaa tutkivat välipalamarkkinoita ja kuluttajien mieltymyksiä päämarkkinoilla Suomessa ja Ruotsissa. Data ohjasi suunnittelua terveystietoisten, vastuullisuutta ja ennen kaikkea hyvää makua toivovien kuluttajien odotusten täyttämiseksi. Syntyi Maqu.

Iloisen väriset Maqu-välipalapakkaukset

RATKAIsU

Tutkimusvaiheen jälkeen käytiin yhteinen brändityöpaja, jossa määritettiin tarkemmat pääviestit ja kohderyhmät. Maqu-brändistä haluttiin positiivinen, värikäs ja rento. Brändityöpajatyöskentelyn linjanvedon jälkeen Työmaa tarttui toimeen ja suunnitteli uudelle tuotteelle

– brändielementit
– viestinnän kärjet
– äänensävyn ja viestit
– graafisen ilmeen ja logon
– tuotteen nimen

Keväällä 2022 Maqu valloitti suomalaiskauppojen hyllyt ja kuluttajat, eikä ihme: valloittava on myös tuotteen filosofian kanssa käsi kädessä kulkeva brändi-ilme.

Värikkyyden ja iloisuuden rinnalla Maqun perusilme on selkeä ja yksinkertainen: helppo, kuten välipala itse. Ilmeen käsin piirretyt kuvitukset, raikkaat värit ja rento sommittelu antavat tuotteille konstailemattoman rehdin ja tutun oloisen fiiliksen. 150 gramman pakkauksille suunniteltiin kolme vaihtoehtoista ilmettä, joiden vastaanotto tutkittiin sekä suomalaisella että ruotsalaisella kohdeyleisöllä. Tuotteen nimiehdotuksia oli niin ikään kolme. Eri makuvariaatioiden nimet Merryberry, Kiwigreen ja Mangobee viestivät hyväntuulisuutta myös kansainvälisesti.

lisää maqua

Maqu-tuoteperhe laajenee lähitulevaisuudessa uusilla tuotteilla, joiden ulkoasu muotoutuu jo Työmaan suunnittelupöydillä.

Kaipaatko asiantuntijaa kuluttajatuotteiden markkinoinnin ja pakkaussuunnittelun merkeissä? Ota yhteys Joriin!

Jori Nissinen, asiakkuusjohtaja
jori@tyomaa.com
p. 040 557 4006

Kuvassa koepainatuksia Maqu-välipalapurkkien kääreistä