fbpx

Luovi

Content design / Video / Visual Identity

Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos Luovi suuntasi strategiaansa uusiksi. Yhdessä Työmaan kanssa syntyivät myös strategiamateriaalien uudet, modernimmat versiot niin perinteisinä kuin digitaalisina.

LÄHTÖKOHTA

Luovin erityisenä tehtävä on ammatillinen erityisopetus. Suomen suurimpana se toimii yli 20 paikkakunnalla ja satojen ammattilaisten voimin. Yhteisen suunnan tärkeälle toiminnalle antaa Luovin kurssi, joka esittelee muun muassa Luovin arvot, mission, vision, strategiset tavoitteet sekä Luovin toimintaa ohjaavat keskeiset linjaukset ja tavoitteet.

HAASTE

Luovin kurssia uudistettaessa myös sen visuaalinen esitystapa haluttiin päivittää. Moderni, muihin materiaaleihin sopiva ja tulevaisuuteen istuva ilme sekä raikas digitaalinen esitystapa haluttiin pitää informatiivisina mutta iloisina.

Koko Luovin moninaisuuden esiintuova visuaalisuus ja strategian dynaamisuutta kuvaava esitystapa olivat Työmaan suunnittelun kulmakiviä.

RATKAISU

Strategian kuvamaailma luotiin kuvittamalla. Työmaan konseptoima ilme toteutettiin yhteistyössä huikean kuvittajan, Kati Närhen kanssa. Hahmot ovat hyväntuulisia ollen samalla kuitenkin rouhean tyylikkäitä. Digitaalisena esitystapana toimii Työmaan toteuttama animaatio, joka tiivistää strategian ytimet. Tavoitteena oli mahdollisimman selkeä esitystapa strategialle niin visuaalisesti kuin sisällöllisestikin.

Materiaaleissa Luovin kurssille ominainen meriteema laajennettiin kuvaamaan matkaa, jonka aikana hahmot liikkuvat strategiaetapilta toiselle tuulen ja veden muassa.

LOPPUTULOS

Luovin kurssin esittelyyn erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa syntyi kuvitukseen perustuvat animaatio, printtiesite, PowerPoint-esitys sekä juliste. Ne viestivät Luovin yhteisestä matkasta, määränpäästä ja erilaisista osaajista.

Kehutut materiaalit tuovat Luovin kurssin entistä lähemmäs henkilökuntaa, opiskelijoita ja sidosryhmiä.