fbpx

Puistola

Digital Service Design / UI / Visual Identity

Työmaa päivitti oululaisen ravintola Puistolan palvelukonseptin, visuaalisen ilmeen ja verkkopalvelun tyylikkään houkuttelevaksi – samalla vastattiin kasvavaan ruoantilaustarpeeseen ja ravintolakulttuurin muutokseen.

Lähtökohta

Ravintola Puistola on yhden tunnetuimman oululaisen ravintolayrittäjäperheen vuonna 2009 alkunsa saanut, arkkitehti Harald Andersinin suunnittelemassa komeassa, vaaleanpunaisessa Puistolan kivitalossa sijaitseva ravintola. Sen alakerrassa toimi samaan perheyhtiöön kuuluva legendaarinen pizzeria Cantina.

HAASTE

Kesällä 2020 Puistolan tilat remontoitiin, ja samalla Puistolan ja Cantinan ruokalistat haluttiin yhdistää saman, mahdollisimman monia asiakkaita palvelevan yhden konseptin alle. Tuona aikana maailmaa myllertävä koronapandemia teki ravintoloiden digitaalisesta presenssistä entistä tärkeämmän. Puistolan ilme ja verkkosivusto kaipasi samaa tuoreutta ja raikkautta kuin freesi, á la carte -herkkuja ja artesaanipizzaa yhdistelevä ruokalista. Puistola halusi myös nostaa tietoisuutta viinien, tapahtumien ja leipomotuotteiden osaamisessa.

RATKAISU

Ravintola Puistolan uusi kärkiviesti ”Syömään saman pöydän ääreen” on ihmisiä yhdistävä lupaus tarjota ruoan ja juoman ympärille rakentuvia nautintoja. Samalla se kertoi uudistuneen ravintolan Puistolan ja Cantinan parhaita herkkuja yhdistelevästä menusta ja palvelusta. Puistolan uudistuneella verkkosivulla ruoka, viini ja kahvilapuoli nostetaan samanarvoisiksi kokonaisuuksiksi, joiden yhdistelmästä löytyy nautittavaa vuorokauden jokaiseen hetkeen. Verkkosivulle konseptoitiin uudella tavalla myös tilausravintolapuoli kokousten ja juhlien järjestämistä varten – siinä Puistola on vertaansa vailla! Myös Puistolan ja koko perheyhtiön perinteitä, lämpöä ja osaamista henkivä historia löytyy uudistetulta sivustolta, samoin kuin uusi aluevaltaus: perinteikkäässä Kauppahallissa toimiva Bakery-puoti leipomotuotteineen, jäätelöineen ja oluineen. Asiakkaan käyttökokemuksen helppouteen tähtäävä sivusto yhdistää Puistolan tarjonnan, tapahtumat, varaukset ja verkkokaupan.

ILME

Puistolan logo uudistettiin vanhaa kunnioittaen. Muotokielessä lähtöajatuksena oli modernius ja
ajattomuus. Logo yhdistää saumattomasti Puistolan uuden, kaikkia kaupunkilaisia palvelevan
kokonaisuuden, ja historiaan kurkotteleva lehtigrafiikka yhdistää logon muihin materiaaleihin.
Väripaletti mukailee Puistolan jugend-talon värimaailmaa: tunnistettava vaaleanpunainen erottuu sekä digitaalisessa maailmassa että katukuvassa.

NÄISTÄ TYÖMAA VASTASI:

  • Visuaalinen identiteetti
  • Verkkosivuston suunnittelu
  • Sisältösuunnittelu
  • Pakkausilme
  • Muut brändimateriaalit
  • Kuvakonseptin suunnittelu