fbpx

Ouluspora

Oulu on kasvava ja dynaaminen 200 000 asukkaan kaupunki – Suomen viidenneksi suurin. Liian harva sen tietää, vielä. Ouluspora-kampanjassa Oulu lahjoitti Helsingille raitiovaunullisen kulttuurielämyksiä kuuden kuukauden ajan.

Raitiovaunullinen kulttuuria

Ouluspora on raitiovaunu, joka sai kylkiinsä komean Oulu-kuvituksen. Se oli myös tapahtumapaikka, jossa helsinkiläisille esiteltiin Oulua ja oululaista kulttuuria. Kampanja alkoi joulukuussa 2017 tiernapoikien esiintymisellä. Kampanja päättyi 24. kesäkuuta, ja saman kuukauden ensimmäisenä päivänä Oulusporassa pidettiin imagokampanjan huipentava yksityistilaisuus, jonka pääesiintyjä oli oululaislähtöinen Ellinoora.

Pitkin kevättä raitiovaunussa oli monenlaisia muitakin yksityistilaisuuksia ja pop up -henkisiä julkisia tapahtumia, jotka kaikki liittyvät Oulun ja oululaisen kulttuurin esittelyyn. Sosiaalisessa mediassa yhteistyössä oli muun muassa Oulun yliopistossa opiskellut vloggaaja-bloggaaja Sita Salminen.

Ikonisia Oulu-kuvituksia

Ouluspora toimi itsessäänkin nokkelana ja näyttävänä Oulun markkinointivälineenä. Oulu tunnetaan muun muassa pyöräilykaupunki-statuksestaan, tiernapojista, ilmakitaransoiton MM-kisoistaan, Polar Bear Pitching -tapahtumasta, Kärpistä ja käristemakkarasta. Kuvituksessa näitä teemoja yhdisteltiin raikkaasti ja nokkelasti.  Oulun kaupungin visuaalinen ohjeisto todentui kuvitusten väreissä ja kampanjailmeessä. Kuvituksen on luonut Työmaan Satu Sinikumpu.

Vahvasti somessa

Kampanjan keskus on verkkopalvelu helsinki.oulu.com, jonne ihmisiä ohjattiin Oulusporan kyljessä olevalla tekstillä. Sosiaalisessa mediassa ihmisiä ohjattiin käyttämään aihetunnistetta #ouluspora.

Kampanjasivustolla viestittiin ytimekkäästi ja houkuttelevasti Oulun kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista asua, työskennellä, yrittää tai opiskella sekä nauttia oululaisesta osaamisesta ja kulttuurista.