Ouluspora

Oulu on kasvava ja dynaaminen 200 000 asukkaan kaupunki – Suomen viidenneksi suurin. Liian harva sen tietää, vielä. Ouluspora-kampanjassa Oulu lahjoittaa Helsingille raitiovaunullisen kulttuurielämyksiä kuuden kuukauden ajan.

Raitiovaunullinen kulttuuria

Ouluspora on raitiovaunu, joka on saanut kylkiinsä komean Oulu-kuvituksen. Se on myös tapahtumapaikka, jossa helsinkiläisille esitellään Oulua ja oululaista kulttuuria. Kampanja alkoi joulukuussa 2017 tiernapoikien esiintymisellä. Kampanja päättyy 24. kesäkuuta, ja saman kuukauden ensimmäisenä päivänä Oulusporassa pidetään imagokampanjan huipentava yksityistilaisuus, jonka pääesiintyjä on oululaislähtöinen Ellinoora.

Pitkin kevättä raitiovaunussa on monenlaisia muitakin yksityistilaisuuksia ja pop up -henkisiä julkisia tapahtumia, jotka kaikki liittyvät Oulun ja oululaisen kulttuurin esittelyyn. Sosiaalisessa mediassa yhteistyössä on muun muassa Oulun yliopistossa opiskellut vloggaaja-bloggaaja Sita Salminen.

Ikonisia Oulu-kuvituksia

Ouluspora toimii itsessäänkin nokkelana ja näyttävänä Oulun markkinointivälineenä. Oulu tunnetaan muun muassa pyöräilykaupunki-statuksestaan, tiernapojista, ilmakitaransoiton MM-kisoistaan, Polar Bear Pitching -tapahtumasta, Kärpistä ja käristemakkarasta. Kuvituksessa näitä teemoja yhdistellään raikkaasti ja nokkelasti. Kuvitusten värit ja kampanjailme noudattelevat Oulun kaupungin visuaalista ohjeistoa. Kuvituksen on luonut Työmaan Satu Sinikumpu.

Vahvasti somessa

Kampanjan keskus on verkkopalvelu helsinki.oulu.com, jonne ihmisiä ohjataan Oulusporan kyljessä olevalla tekstillä. Sosiaalisessa mediassa ihmisiä ohjataan käyttämään aihetunnistetta #ouluspora.

Kampanjasivustolla viestitään ytimekkäästi ja houkuttelevasti Oulun kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista asua, työskennellä, yrittää tai opiskella sekä nauttia oululaisesta osaamisesta ja kulttuurista.