fbpx

UKI Arkkitehdit

Content design / Digital Service Design / UI

Suomalainen arkkitehtitoimisto UKI Arkkitehdit tarvitsi uuden sivuston, joka vastaisi heidän omaa korkeaa tekemisen tasoa kaikissa yksityiskohdissaan. Työmaa toteutti UKI Arkkitehdeille sivuston, jossa sisältö on kaiken kuningas.

Alku

UKI Arkkitehtien vanha sivusto kaipasi tuoretta otetta ulkoasuun ja sisältöön. Työmaa haastatteli osakkaita, suunnitteli informaatioarkkitehtuurin ja teki toimivan prototyypin uudesta sivustosta. Prototyyppisivulla asiakas pystyi testaamaan kaikkia sivuston perustoimintoja ja hahmottamaan kuinka sisältö järjestellään sivustolle.

Responsiivisen sivuston täytyy taipua moneen tarkoituksen: Sen tulee toimia normaalina nettisivustona, esittelymateriaalina tabletilla ja myös seinälle projisoituna. Käyttöliittymästä suunniteltiin mahdollisimman saumaton. Tekstit ovat helposti luettavia ja kuvat selkeästi esillä.

Suunnittelun lopputulos

Sivusto puhuu samaa kieltä tilaajansa kanssa ja noudattaa heidän strategiaansa. Se henkii luotettavuutta, ammattimaisuutta ja detaljien tarkkuutta. Ja kuten arkkitehtuurikin, se näyttää ja tuntuu laadukkaalta ja käyttäjälleen suunnitellulta. Sivusto kertoo myös UKIn tavasta tehdä töitä – miten syntyy tilaajien toiveiden mukaista arkkitehuuria. Työnäytteet ovatkin sivuston keskeistä sisältöä.

Valokuvaus

Osana sivuston sisällöntuotantoa Työmaa kuvasi kaikki UKI Arkkitehtien työntekijät ja haastatteli heidät lyhyitä tekijäesittelyjä varten. Työntekijöihin tutustuminen oli Työmaan suunnittelijoille pikakurssi arkkitehtuurin ja arkkitehtien maailmaan, jossa näyttävyys ja käytettävyys kulkevat rinnakkain.