fbpx

UKI Arkkitehdit

Content design / Digital Service Design / UI

Suomalainen arkkitehtitoimisto UKI Arkkitehdit tarvitsi uuden sivuston, joka vastaisi heidän omaa korkeaa tekemisen tasoa kaikissa yksityiskohdissaan. Työmaa toteutti UKI Arkkitehdeille sivuston, jossa sisältö on kaiken kuningas.

Haaste

Alku

UKI Arkkitehtien vanha sivusto oli yli kymmenen vuotta vanha ja kaipasi tuoretta otetta ulkoasuun ja sisältöön. Työmaa haastatteli osakkaita, loi mallit käyttäjäpersoonista, suunnitteli informaatioarkkitehtuurin ja teki toimivan prototyypin uudesta sivustosta. Prototyyppisivulla asiakas pystyi testaamaan kaikkia sivuston perustoimintoja ja hahmottamaan kuinka sisältö järjestellään sivustolle.

Responsiivisen sivuston täytyy taipua moneen tarkoituksen: Sen tulee toimia normaalina nettisivustona, esittelymateriaalina tabletilla ja myös seinälle projisoituna. Käyttöliittymästä suunniteltiin mahdollisimman saumaton. Vähäeleisellä sivustolla sisältöä on paljon, mutta se näyttää silti rauhalliselta, minimalistiselta ja helposti lähestyttävältä.

Ratkaisu

Käyttöliittymän yksityiskohdat

Kaikki painikkeet, navigaatiot ja muut toiminnot muotoiltiin pienimpiä yksityiskohtia myöten. Esimerkiksi painikkeiden pienet animaatiot tuovat sivustoon luonnollista lämminhenkisyyttä ja pehmeyttä, joka ei kuitenkaan vie huomiota itse sisällöltä.

Navigaatio

Ylimääräisten käyttöliittymäelementtien poistaminen sivustolta oli yksi projektin päätavoitteista. Käyttäjälähtöisessä sivustossa navigaatio ei tule sisällön tielle. Päänavigaatio pysyy suurimmaksi osaksi piilotettuna ja tulee näkyviin vain tarvittaessa. Tekstit ovat helposti luettavia ja kuvat selkeästi esillä.

Käytettävyyden yksityiskohtia

Responsiivisuus on tänä päivänä standardi, mutta Työmaa vei UKIn sivuston käytettävyyden vielä hieman pidemmälle. Sivuston voi asettaa myös koko ruudun tilaan päänavigaation oikeasta yläkulmasta. Koko näytön tilassa sivusto toimii suoraan esittelymateriaalina esimerkiksi messuilla ja presentaatiossa.

Lopputulos

Suunnittelun lopputulos

Sivusto on minimalistinen, intuitiivinen ja responsiivinen. Se puhuu samaa kieltä tilaajansa kanssa ja noudattaa heidän strategiaansa. Sivusto henkii luotettavuutta, ammattimaisuutta ja detaljien tarkkuutta. Ja kuten arkkitehtuurikin, se näyttää ja tuntuu laadukkaalta ja käyttäjälleen suunnitellulta.

Valokuvaus

Osana sivuston sisällöntuotantoa Työmaa kuvasi kaikki UKI Arkkitehtien työntekijät ja haastatteli heidät lyhyitä tekijäesittelyjä varten. Työntekijöihin tutustuminen oli Työmaan suunnittelijoille pikakurssi arkkitehtuurin ja arkkitehtien maailmaan, jossa näyttävyys ja käytettävyys kulkevat rinnakkain.