fbpx

Tornion Kaupunki

Brand / Content design / Visual Identity

Lapin vanhin kaupunki, Tornio, uudisti brändinsä yhdessä Luovan Työmaan kanssa. Onnellisten asukkaiden, uudistuvien palveluiden ja menestyvien yritysten vetovoimainen rajakaupunki sai uuden tunnuksen, raikkaan ilmeen ja brändiviestinnän suuntaviivat 400-vuotisjuhlansa kynnyksellä.

Lähes 1000 torniolaista ei voi olla väärässä

Tornion brändiä lähdettiin työstämään takaraivossa tärkeä periaate: torniolainen on paras brändiasiantuntija Torniossa. Siksi kaupunkilaisilta, niin asukkailta kuin yrityksiltäkin, kerättiin kaksivaiheisen osallistamisen aikana paljon tietoa Torniosta ja torniolaisuudesta nyt ja tulevaisuudessa sekä mielipiteitä rakentuvasta brändistä – mitä se on ja mitä sen pitäisi olla.

Koko brändityön ydinpaikkana toimi meidantornio.fi-sivusto, jonne kaupunkilaisia ohjattiin sosiaalisessa mediassa ja kaupungin pinnoilla. Some-kampanjan keskiössä olivat tunnetut torniolaiset kannustajat, jotka Työmaan tekemillä videoilla ja omilla kasvoillaan innostivat kaupunkilaisia vastaamaan ja antamaan mielipiteensä.

Rajaton. – ja se on siinä

Ytimekäs slogan ja markkinoinnin asenne Rajaton. kiteyttää Tornion brändin. Rajattomuus on kaupungin ylpeydenaihe ja erottuvuustekijä, joka kulkee käsi kädessä Tornion vision, ”Maailman toimivin rajakaupunki”, kanssa.

Tornion tunnus kurkottaa tulevaisuuteen, mutta nostaa samalla hattua myös kaupungin monisataavuotiselle historialle. Tunnuksesta voi löytää Tornion vaakunan muotokielen, kaupungin perustajan, Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolfin kruunun ja torniolaista mielenmaisemaa kuvastavan, villinä virtaavan Tornionjoen.

Tornion brändi tehtiin yhdessä torniolaisten kanssa; yhdessä se myös tehdään toteen.

Tutustu Tornion brändityöhön täällä: https://meidantornio.fi/Brändikirjaa voit selailla täällä: https://www.tornio.fi/wp-content/uploads/2019/11/Tornio-Brand-Book-web.pdf