fbpx

On tärkeää näkyä Googlessa – lapsikin sen jo tietää. Miten ottaa haltuun SEM eli hakukonemarkkinointi?

Googlettamisesta on tullut sana, jota käytämme arjessa synonyyminä tiedon hakemiselle internetistä. Sen huomaa etenkin nuorten kohdalla. Viisivuotias lapseni sanoi minulle taannoin:  “Äiti, googleta mulle Ninjago-värityskuva”. Lähes jokainen etsii ensimmäisenä Googlesta, kun tarvitsee johonkin asiaan tietoa tai ongelmaan ratkaisua.

Yritysten liiketoiminnan kannalta hakukonenäkyvyys on erittäin tärkeässä roolissa. Jos ei löydy Googlesta, harva löytää. Googlen ensimmäisen sivun hakutuloksiin voi päästä hakukoneoptimoinnin ja hakukonemarkkinoinnin avulla.

Hakukoneoptimoinnin avulla saadaan tuloksia orgaaniseen hakukonenäkyvyyteen tekemällä teknistä, sisäistä ja ulkoista hakukoneoptimointia, joihin liittyy vahvasti tuoreen ja päivittyvän sisällön tuottaminen sivustolle. Hakukoneoptimointi vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja aikaa. Toisin kuin hakukoneoptimointi, maksullisen hakukonemarkkinoinnin avulla saadaan nopeasti ja tehokkaasti näkyvyyttä hakutuloksissa. 

Se on helppo käynnistää ja tuloksia on vaivatonta seurata. Edellisessä digiblogin kirjoituksessa käsiteltiin digimarkkinoinnin RACE-mallia (Digitaalinen markkinointi – mistä lähteä liikkeelle?). Hakukonemarkkinointi on yksi erittäin hyvä keino tavoittaa kohderyhmä ostopolun REACH eli tavoittelu-vaiheessa. 

 

Mitä tulisi huomioida hakukonemarkkinoinnin eli Google Ads -mainonnan aloittamisessa? 

Mainonnalla on aina oltava liiketoimintaa edistävät tavoitteet. Tavoitteiden asettaminen hakukonemarkkinoinnissa on tärkeimpiä asioita, koska toiminta perustuu datan keräämiseen ja analysointiin, joten tavoitteiden avulla pystytään seuraamaan mainonnan toimivuutta. On siis mietittävä, mitä tavoittelemme hakukonemarkkinoinnin avulla? Onko tavoitteena verkkokaupan myynti, liidien kerääminen, verkkosivujen vierailijoiden määrä vai jokin muu liiketoiminnan kannalta olennainen asia. 

Google Ads tarjoaa useita erilaisia kampanjamuotoja: hakusanamainontaa, display-mainontaa, Shopping-mainontaa ja videomainontaa. Helpointa on lähteä liikkeelle hakusanamainonnasta, mikä Googlen kampanjoista on yleisesti kustannustehokkainta. Hakusanamainonnan avulla voidaan mainostaa tiettyä tuotetta tai palvelua avainsanojen mukaan, joten mainonnalla tavoitellaan löydettävyyttä. 

 

Askeleet hakusanamainonnan aloittamiseen:

  1. Valitse tuote tai palvelu, jota markkinoidaan – kaikkea ei tarvitse mainostaa
  2. Aseta tavoitteet – myynti, liidit, verkkosivuston kävijät
  3. Tutki avainsanoja – millä avainsanoilla tai avainsanojen yhdistelmillä asiakkaat hakevat tietoa. Avainsanojen hakumääriä ja kilpailua pystyy tarkastelemaan Googlen avainsanatyökalulla
  4. Määritä, kenelle mainonta kohdistetaan – mainontaa voidaan kohdistaa mm. sijainnin ja demografisten tietojen mukaan
  5. Määritä mainosbudjetti – klikkihinnoista saa suuntaa-antavaa tietoa avainsana tarkastelun avulla. Klikkihinnat vaihtelevat todella paljon liiketoimintojen mukaan.
  6. Suunnittele kampanjat, mainosryhmät ja mainokset sekä valitse oikeat lasketumissivut – mainokset lähtevät pyörimään heti Googlen tarkastuksen jälkeen
  7. Seuraa ja optimoi! 

Markkinoinnin käynnistyttyä Google tunnistaa määritellyt avainsanat niille asiakkaille, jotka hakevat tuotetta tai palvelua.

 

Miksi hakusanamainonta kannattaa ottaa käyttöön? 

Hakukonemarkkinoinnin aloittamisessa kannattaa punnita alkaako itse toteuttamaan mainontaa vai ulkoistaako mainonnan toteuttamisen, ylläpidon ja analysoinnin digimarkkinoinnin ammattilaisille.

Hakukonemarkkinoinnin aloittaminen on helppoa, mutta on tärkeää muistaa, että se vaatii jatkuvaa seurantaa, optimointia ja analytiikan tuntemusta. Meillä Luovalla Työmaalla tekemistä ohjaa dataan perustuva jatkuva optimointi. Asiantuntijoiltamme löytyy syvällistä ja pitkäaikaista Google-työkalujen tuntemusta ja Googlen sertifikaatit.

Herääkö sinulle kysymyksiä hakukonemainonnasta tai kaipaatko olemassa olevan Google Ads -tilin auditointia? Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja teemme maksuttoman Google Ads -tilin tsekkauksen. Ota rohkeasti yhteyttä! Meiltä löydät mukavat ja helposti lähestyttävät työmaantyypit. Laitetaan yrityksenne hakukonemarkkinointi lentoon.

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme