Race of Drones Oulu
Suomen teknologiakaupunkina tunnettu Oulu haluaa olla myös kansainvälinen tapahtumien kaupunki, Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026. Race of Drones Oulu houkutteli 40 kansainvälistä drone-pilottia kilpailemaan näyttävässä yleisölle avoimessa maailmancupissa.
Lähtökohta
Oulun uuden strategiatyön valmistuttua strategisiksi painopisteiksi muodostuivat:
1. Elinvoimainen Oulu kasvaa ja kansainvälistyy.
2. Vetovoimainen Oulu on pohjoisen luonnon ja kulttuurin kaupunki.
3. Pitovoimainen Oulu on hyväntuulinen korkean osaamisen kaupunki.
Näitä painopisteitä tukemaan haluttiin järjestää kansainvälinen tapahtuma yhden maailmalla nopeiten kasvavan urheilulajin – dronelennätyksen – parissa.
Oulun profiloitumista eSportin ja dronelajien edelläkävijänä haluttiin pönkittää, ja lisäksi vahvistaa Oulun mainetta teknologiakaupunkina.
Haaste
Drone-tapahtumalle tarvittiin aatteet ja vaatteet. Miltä näyttää ja kuulostaa tapahtuma, joka puhkuu kansainvälisyyttä, kilpailemista, tulevaisuutta ja urheilumaailmaa? Miten tapahtumasta viestitään ja kuinka saadaan yleisöä paikan päälle? Entä kuinka tapahtumasta tehdään näyttävä ja kansainvälisesti tasokas kilpailu?
Ratkaisu
Tapahtuman nimi – Race of Drones Oulu – on kansainvälinen, sointuva ja helposti mieleenpainuva. Visuaalisesta identiteetistä muodostui tyylikkään yksinkertainen, mutta samalla erottuva. Visuaalisuus huokuu tulevaisuutta, vauhdikkaita valojen värejä, nopeutta ja moderneja muotoja.
Näillä eväillä rakennettiin verkkosivu, joka toimi tapahtuman tärkeimpänä tietokeskuksena. Tapahtuman tärkeimmäksi kohderyhmäksi tunnistettiin 13–25-vuotiaat oululaiset, ja markkinointi painottuikin sosiaaliseen mediaan – Instagramiin, Youtubeen ja Facebookkiin. Tapahtumasta myös viestittiin etukäteen ja tapahtuman jälkeen.
Ouluhalliin rakennettiin näyttävä kilpailurata, jossa visuaalisuus pääsi kunniaan upean valaistuksen ansiosta.
Lopputulos
Race of Drones Oulu kilpailijapaikat täyttyivät nopeasti 40 kansainvälisellä dronepilotilla. Kilpailijat kahdeksasta maasta kokoontuivat Ouluhalliin. Jännittävää kilpailua saapui katsomaan 1400 hengen yleisö. Kilpailu näkyi ja kuului mediassa – Iltasanomat, Kaleva, Oululehti, Radio Pooki, Yle kertoivat tapahtumasta. Pelkästään Kalevan, Iltasanomien, MSN:n ja Radio Pookin verkkouutisilla tavoitettiin 1 861 665 henkilöä.
Pelkästään Facebookin mainonnalla tavoitettiin 82 024 henkilöä, eli lähes puolet Oulun väestömäärästä. Tapahtumasivulla oli 4 906 katselukertaa, ja sivustolla viihdyttiin keskimäärin yli 4 minuuttia.
Työmaan rooli
- tapahtuman nimen ja visuaalisen ilmeen suunnittelu
- verkkosivuston suunnittelu
- viestintäsuunnittelman laatiminen
- markkinointi – sosiaalinen media, google ads, youtube
- tiedottaminen
- materiaalien suunnittelu – lippikset, flyerit, paidat, screen-materiaalit ja suurkuvatulosteet tapahtumaan
- tapahtuman tuottaminen – koko tapahtuman organisointi ja kilpailuradan rakentaminen
- raportointi