fbpx

Race of Drones Oulu 2020 muuttui rivakasti virtuaaliseksi

Tänä vuonna toistamiseen järjestetty Race of Drones Oulu vaihtui lennosta yleisötapahtumasta virtuaaliseksi. Edellisen vuoden tapaan kansainvälinen tapahtuma toteutettiin yhteistyössä BusinessOulun ja FPV Finlandin kanssa. Työmaan vastuulla oli myös tänä tapahtuman tuottaminen, viestintä ja markkinointi sekä materiaalien suunnittelu.

Tilanteiden muuttuessa nopeasti niihin täytyi myös reagoida nopeasti. Hallitus piti tiedotustilaisuuden, jossa yli 500 hengen tapahtumat neuvottiin perumaan – vain päivää ennen Race of Dronesia torstaina 12.3. Se ei kuitenkaan ollut este hyvän tapahtuman järjestämiselle!

Panimme tuulemaan ja viestimme kaikissa kanavissa tapahtuman katsomon siirtyneen Ouluhallista paikan päältä kotisohvalle live streamin äärelle. Live stream houkuttelikin peräti 1 700:n henkilön yleisön seuraamaan jännittävää tapahtumaa virtuaalisesti. Live-lähetyksen juontajana toimi Oulun oma Suurlähettiläs, joka suorassa streamissa muun muassa haastatteli kilpailijoita ja kisan järjestäjiä. Kisan voittaja, latvialainen ToPe, kommentoi Suurlähettilään haastattelussa Oulun olevan hänen lempipaikkansa kisata.

Kun yleisötapahtuma siirtyi verkkoon ja suoratoistetuksi, sosiaalinen media nousi nopeasti entistä tärkeämmäksi viestintäkanavaksi. Asiakkaan kanaviin tehdyissä päivityksissä painotettiin aiempia suunnitelmia enemmän live-lähetystä. Nopeat Instagram Stories -toiminnolla julkaistut kuvat ja videot, joista oli suora linkitys tapahtuman verkkosivuille, olivat keskeistä some-sisältöä. 

Tarinoiden kautta saatiin välitettyä tapahtuman aitoa ja rentoa tunnelmaa. Storyissa jaettiin lyhyitä haastatteluita ja ajankohtaisia tunnelmia koko tapahtuman ajan, mikä mahdollisti kotikatsojillekin jopa paremman mahdollisuuden osallistua kilpailutunnelmaan.

Tutustu Race of Drones -työhön lisää täällä.

Tutustu Oulun Suurlähettilääseen tarkemmin täällä.

Kiinnostuitko – ota yhteyttä asiantuntijaamme